2024. június 16. - Jusztin

ádat emeltek a Darányi Cigány Ifjúsági Szervezet egykori elnöke ellen

Vádat emelt a Kaposvári Városi Ügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette és más bűncselekmény miatt a Darányi Cigány Ifjúsági Szervezet 1999 végétől önálló képviseletre jogosult elnökével szemben - tájékoztatta Fekete Róbert főügyészségi ügyész pénteken az MTI-t.
2009. december 11. péntek 19:52 - HírExtra
A Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) Dél-dunántúli Regionális Kollégiuma 2007-ben pályázatot hirdetett civil szervezetek működésének támogatására. A kiírás szerint a 2007. június 1. és 2008. május 31. között elszámolt működési költségekhez, valamint a működéshez kapcsolódó tárgyi eszközök beszerzéséhez nyújtottak vissza nem térítendő támogatást.

A Darányi Cigány Ifjúsági Szervezet nevében az elsőrendű vádlott pályázatot nyújtott be, 1.200.250 forintnyi támogatást igényelve működési kiadásokra. A pályázat szerint a szervezet előző évi alaptevékenységének összes kiadása 3.001.000 forint volt. Ennek alapján 470.000 forint, vissza nem térítendő támogatást kaptak.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott a pályázat benyújtásakor valótlan adatokat közölt, mivel a Darányi Cigány Ifjúsági Szervezet 2006 óta nem működött, tagjai nem fizettek tagdíjat, és egyéb bevételük - a 2006-ban pályázaton elnyert 400.000 forinton kívül - nem volt. A pályázati anyag egyéb vonatkozásban is valótlan adatokat tartalmazott.

Az ügy első- és másodrendű vádlottjával szemben adócsalás bűntette miatt is vádat emelt az ügyészség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását