2024. április 27. - Zita

Összehangolt fogyasztóvédelmi ellenőrzés-sorozat

Nyolc hatóság részvételével Csillagszóró III. akció keretében fogyasztóvédelmi ellenőrzés-sorozat indult - jelentette be Wittich Tamás, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója.
2009. december 10. csütörtök 15:17 - HírExtra
Mint elmondta, a kiemelt és koncentrált ellenőrzési sorozat december 1-31. között zajlik le, az összehangolt akciók egyenletes elosztásban valósulnak meg, de szükség szerint több hatóság együtt is ellenőrizhet. A főigazgató példaként említette, hogy délelőtt a VPOP és az APEH végzett együttes ellenőrzést a Józsefvárosi piacon, délután két órakor pedig a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a földművelési minisztérium mezőgazdasági szakigazgatósági hivatala vesz részt együttes úgynevezett bemutató ellenőrzésen, a budapesti Vörösmarty téren.

Wittich Tamás elmondta: az elmúlt években is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a vállalkozásokat előre tájékoztassák az ellenőrzések céljáról és helyszínéről. Az idei ellenőrzésnél sem cél a szankció kivetése, viszont szigorú hatósági fellépésre kell számítani az egészséget, a biztonságot veszélyeztető súlyos esetekben és ismételt jogsértésnél.

A főigazgató hangsúlyozta, hogy alapvető cél a fogyasztók és a tisztességes kereskedők védelme. Az eddigi ellenőrzési akciók során még mindig sok szabálytalansággal találkoztak, például az akciósként hirdetett ár nem egyezik a pénztárnál felszámítottal. A hatóságok az ellenőrzéskor a biztonságot kiemelten figyelik, az akció során középpontba helyezik a szezonális termékek vizsgálatát.

A fogyasztóvédelmi hatóság laboratóriumában folyó vizsgálatokról szólva Wittich Tamás elmondta, hogy a karácsonyi fényfűzéreknél veszélyes termékeket találtak, és nem csökken a gyermekeket veszélyeztető termékek aránya sem - ezeket a termékeket kivonják a forgalomból. Wittich Tamás közölte, hogy az ellenőrzések során alapvetően a szezonális termékeket árusító helyekre és a nagy forgalmú helyekre, kitelepült piacokra koncentrálnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását