2024. május 28. - Emil, Csanád

Felvezető események előzik meg a nyitóestet

A pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozat január 10-iki hivatalos nyitóestjét három napon át felvezető rendezvény előzi meg: a várost behálózó karneváli forgatag főszereplői iskolások lesznek - mondta el az MTI-nek Káel Csaba, az ünnepség rendezője.
2009. december 10. csütörtök 13:41 - HírExtra
A részletes műsorról a pályázatnyertes fővállalkozó Masztodon Kft.-vel a jövő héten adnak tájékoztatást, egyelőre folyik a szereplők szerződtetése. Az már biztos, hogy a Pécsi Balett, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház és a Tanac Néptáncegyüttes közreműködik a nyitóünnepségen.

A felvezető napokra, a díszvendégek fogadására, ellátására és az esti látványosságra nettó 64 millió forintot fordíthatnak. Káel Csaba szerint az összeg sztárok felkérésére nem elegendő, de ha több pénz lenne, akkor sem hívna budapesti vagy külföldi hírességeket. Egyelőre csak olyan művészekben gondolkodik, akiknek van valamilyen pécsi kötődésük és akiket a pécsiek szeretnének viszontlátni, ennyiben a nyitóestet is civil programnak tekinti - jegyezte meg, hozzátéve: készítenek olyan tervet is, amely rossz időjárás esetére szól.

Kifejtette: a felvezető három nap egy szinte az egész várost behálózó karneváli forgatag lesz, amelynek főszereplői az iskolások lesznek, csaknem félezren, ők majd a nyitóesten is rész vesznek és a bevonulás után az első sorokban kapnak helyet. A korok, a kétezer éves pécsi kultúra történelmi korszakai a rómaiaktól a máig ezután egymást követő zárt számokban jelennek meg.

Káel Csaba egyébként már dolgozott a Masztodon Kft.-vel, amely a Művészetek Palotája alapkőletételi eseményét is szervezte. A rendező szerint a rendezvényszervezői szakmában a kft. ismert és elismert, felszerelései korszerűek, bár ahhoz a záró effektushoz, amely egyelőre meglepetés, külön eszközök beszerzése szükséges.

A rendezőt a Masztodon már a pályázat megfogalmazásához fölkérte. Káel Csabának van gyakorlata ilyen látványosságok kiállításában, rendezett már magáncégnek nagyszabású programot és a debreceni ifjúsági atlétikai bajnokság nyitóünnepét is ő jegyzi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását