2024. május 5. - Györgyi

Edd egészségesre a hajad

Nem csak az számít, mit teszel a hajadra, hanem az is, hogy mit eszel, és ez hogyan hat a testedre.
2009. december 1. kedd 18:55 - HírExtra
Szappanhab, öblítés és a mozdulatsor újboli ismétlése ismerős lehet, ám a sampon és kondicionáló magukban nem fogják neked megadni az egészséges hajat, amire vágyakozol. Ahhoz, hogy egészségesebb hajad legyen, lépj ki a zuhany alól és menj át a konyhába.

Ha egészségesen étkezel és diétázol, a bőrödön és a hajadon is meg fog látszódni. Ha vékonyszálú hajjal születtél, és mindig is a vastag varkocsokat szerettél volna a fejed tetejére, most tehetsz érte. Ez egy olyan kiegyensúlyozott diéta, amely a fehérje- és vastartalmával gyors növekedést, és vastagabb hajszálakat eredményez.
Most 10 egészséges ételről olvashatsz, ami segít a hajadat szebbé és ragyogóbbá varázsolni.

A lazac


Ez a finom olajos halak egyike Omega-3 zsírsavakat tartalmaz és magas a fehérje száma is, de kiváló szelén, B12, B6, D vitamin és magnézium forrás is.

Zöldségek

Popeye tudott valamit már régen. A spenót, a brokkoli és a fehérrépa a vitaminok egy kiváló forrása, főleg a C vitaminé, amire a testednek szüksége van minden esetben. Ezen kívül vasat és kálciumot tartalmaznak.

Babfélék

A lencsefélék és a veteménybabok fontos részét képezik a „hajdiétának”. Nem csak bőséges fehérjét nyújtanak, hogy hajnövekedést idézzen elő, de bőséges vas, cink, és biotint is tartalmaznak. A biotin vízben oldódó vitamin, más néven H-vitamin. Érdekessége, hogy molekulája ként tartalmaz. A szervezetben leginkább az anyagcserében részt vevő különböző enzimek alkotórészeként szerepel.

Dió

A brazíliai diófélék a szelén legjobb forrása, amely egy fontos ásványi anyag a fejbőröd egészségéért. A diók alpha-linolenic savat tartalmaznak, valamint Omega-3 zsírsavat, ami segíthet kondicionálni a hajadat. Továbbá szintén a cink egy fantasztikus forrása a dió, de a mandulák is. A cinkhiányosság a haj hullásához vezethet.

Baromfi


Csirkéket és pulykákat is érdemes fogyasztani, mert a jó minőségű fehérje, ami bennük van, segíteni fog, hogy egészséges hajad legyen.

Megfelelő fehérje nélkül vagy kis mennyiségű fehérjével, gyenge és törékeny hajad lesz, és a hajszín elvesztésével is végződhet.

A cikk folytatását itt olvashatja.
Forrás: napidoktor.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását