2024. március 29. - Auguszta

Irodabérlés Budapesten: most több cég is örülhet

A Váci Greens irodapark után most egy újabb budapesti megaprojekten a reflektorfény: az Aréna Business Campus kiadó irodaházaival tovább bővülnek az irodabérlési lehetőségek Budapesten. A projekt összesen 4 épülettömböt fed le, ezek közül pedig az „A” épület hamarosan átadásra is kerül 2020 második negyedévében.
2020. április 17. péntek 19:32 - HírExtra

Már négy jelentős bérlő is beköltözik az Atenor újabb zöld irodaházába, ami számos kategóriában (minőség, környezetvédelem, akadálymentesítettség) a legmagasabb minősítést kapta. A fejlesztő tervei azonban itt sem érnek véget: két további nagyszabású projekten is dolgozik már az Atenor Magyarország.

A Váci Greens zöld irodapark az Atenor első nagy projektje Budapesten. A 6 épülettömbből álló campusból már négy kiadó irodaházat értékesített a fejlesztő négy különböző bérlőnek, a másik kettő pedig várhatóan már 2020 végére átadásra kerül. Nagy sikert aratott a fejlesztő első magyarországi projektje kitűnő elhelyezkedésével és kimagasló minősítéseivel, de ezeket a sikertényezőket a következő nagy projektjénél is sikerült elérnie az Atenornak. 

Az Aréna Business Campus 2020-ban már 20 000 m2-nyi bérelhető irodaterülettel várja majd a bérlőket, de a projekt befejeztével még további 52 000 m2-nyi kiadó irodára lehet majd számítani 2023-ban. Az Atenor Magyarország ügyvezető igazgatója, Borbély Zoltán már korábban is nyilatkozott arról, hogy négy bérlővel már sikerült megállapodnia a cégnek. Nem véletlen, hiszen a cég hírnevét és tudásbázisát már több mint 25 éve építi fel sikeresebbnél sikeresebb projektekkel.

Az Atenor egy belga fejlesztő, és egyben az Euronext Brussels tőzsdéjén jegyzett cég. Már az első brüsszeli projektjeinél is inkább városfejlesztőként igyekezett dolgozni: az ingatlanok minőségi szempontjai mellett a fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás, és természetesen az adott város sajátosságai is fontos szerepet játszottak minden eddigi megaprojektjénél, már a tervezés fázisában. Jelenleg 28 projektje van a cégnek 8 európai országban, ami csaknem 1 200 000 m2-nyi bérelhető irodaterületet foglal magába.

Aréna Business Campus: a legjobb irodabérlési lehetőség Budapesten?

A fejlesztő legújabb projektje ismét számos kimagasló minősítéssel különbözteti meg magát az ingatlanpiacon. 

A BOMA (Building Owners and Managers Association) szervezete például A, B, és C kategóriába sorolja a kiadó irodákat. Eszerint az „A” kategóriába tartozó irodák számítanak prémium ingatlanoknak: kiváló elhelyezkedéssel, valamint a legmodernebb műszaki specifikációkkal rendelkeznek, és számos házon belüli szolgáltatással is hozzáadnak az ott dolgozók kényelméhez. Az Aréna Business Campus „A+” minősítést kapott, így még ezen a kategórián belül is kimagaslóan minőségi irodaparknak számít. Hatalmas belső kertjével, saját egészségügyi központjával, hangulatos kávézójával, és őrzött mélygarázsával sok téren tudja kényelmesebbé tenni az ott dolgozók mindennapjait.

A kiadó zöld irodaházak fenntarthatóságát egy BREEAM Excellent (szószerint: kiváló) minősítés igazolja, ami ismét a lehető legmagasabb értékelés a kategóriájában. A BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) tulajdonképpen az egyik legrégebb óta működésben lévő környezetvédelmi minősítéssel foglalkozó független szervezet. Egy ingatlannak egy rendkívül sok szempontból álló feltételrendszernek kell megfelelnie, hogy még az alapnak számító „elégséges” minősítést megkapja, így annál látványosabb, hogy az Aréna Business Campus kiadó irodái ilyen példásan tudtak szerepelni az ellenőrzésen.

Végül, de nem utolsósorban, az Atenor az első olyan ingatlanfejlesztő, aki az Access4You mérnökeivel együttműködve törekszik arra, hogy teljes mértékben akadálymentesített bérelhető irodaházakat hozzon létre. A fejlesztő itt is a legmagasabb minősítésre hajaz, így nem meglepő, hogy már a tervezésnél igénybe vették az Access4You program tanácsadói szolgáltatását a lehető legjobb eredmény elérésének érdekében.

És ez még nem minden: az Atenor már most is dolgozik legújabb hazai megaprojektjein, a „Roseville” és a „Bakerstreet” zöld irodaparkokon. A Bécsi úton található Roseville 2021 végére, a Hengermalom úton található Bakerstreet pedig 2022 második negyedévében biztosít majd újabb irodabérlési lehetőségeket Budapesten. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását