2024. május 5. - Györgyi

28 halálos áldozat az orosz expresszen

A Nyevszkij Expressz ellen pénteken este elkövetett robbantásos merénylet során az eddigi ismeretek szerint 26 ember vesztette életét, és vasárnap délelőtt még 81 személyt ápoltak kórházban, közülük többnek súlyos az állapota.
2009. november 29. vasárnap 14:44 - HírExtra
Az Interfax hírügynökség a rendvédelmi szervektől úgy értesült, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedhet, mivel a helyszínen különböző, eddig azonosítatlan testrészeket is találtak. Még vasárnap is 18 személyt kerestek, de az illetékesek szerint van remény, hogy közülük többen is élnek. Nem zárható ki például, hogy egyesek ugyan szerepelnek az utaslistán, de nem szálltak fel a vonatra.

A halottakat a tveri központi kórház hullaházába szállították, ahol vasárnapra már több kint 60 hozzátartozó gyűlt össze. A rokonoknak a rendkívüli helyzetek minisztériumának külön ilyen helyzetekre kiképzett pszichológusai nyújtanak segítséget. Az azonosításokat megkezdték, és az első azonosított áldozatokat vasárnap délelőtt már útnak is indították azokra a településekre, ahol hozzátartozóik eltemetik őket.

A Nyevszkij Expressz ellen szombaton robbantásos merényletet követtek el, aminek következtében kisiklott a négy vagonja. Az Orosz Vasutak vezérigazgatója a Viktor Zubkov miniszterelnök-helyettes vezetésével megalakult kormánybizottság videokonferenciáján közölte, hogy a síneken egy második pokolgép is felrobbant szombaton délután, helyi idő szerint 14 óra körül.

Vasárnap 471 ember és 72 munkagép dolgozott megrongált szakaszon és a tervek szerint estére befejezik teljes helyreállítását. A történtek miatt 67 szerelvény vesztegelt sokáig összesen mintegy 30 ezer utassal, majd fokozatosan, kerülő utakon indulhatott tovább: vasárnap délig 56 szerelvény érkezett meg célállomására, 11 még úton volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását