2024. május 16. - Mózes, Botond

Izrael rosszat sejt?

Izrael konzultációra hazahívta hétfőn berni nagykövetét, mivel Hans-Rudolf Merz svájci államfő előző este fogadta az ENSZ rasszizmus elleni konferenciájára érkező Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt - közölte egy forrás az izraeli külügyminisztériumban.
2009. április 20. hétfő 12:35 - HírExtra
A forrás szerint "nincs szó szakításról, csak az elégedetlenség kifejezéséről az Irán iránt engedékeny svájci magatartás miatt". Izrael - több más országhoz hasonlóan - nem küldte el képviselőit a "Durban II." elnevezésű értekezletre. Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatala később megerősítette: a kormányfő és Avigdor Liberman külügyminiszter úgy döntött, hogy "konzultációra és a genfi értekezlet elleni tiltakozásul" hazahívják Ilán Elgar nagykövetet.

Közben bekérették az izraeli külügyminisztériumba Svájc tel-avivi nagykövetét, Monika Schmutz-Kirgozt, hogy tiltakozó jegyzéket adjanak át neki.

Hétfő reggel Netanjahu a kabinet ülésén kikelt az ellen, hogy miközben Izrael hétfőn épp a nácik által legyilkolt hatmillió zsidóra emlékezik, "Svájcban a díszvendég egy rasszista és holokauszttagadó, aki nem csinál titkot abból, hogy le akarja törölni Izraelt a térképről". A miniszterelnök üdvözölte a konferenciát bojkottáló országokat, köztük az Egyesült Államokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását