2024. június 17. - Laura, Alida

Még az idén újratárgyalják Berlusconi ügyét

A korrupcióval vádolt olasz kormányfő elnapolt bírósági tárgyalásának új időpontja december 4. - erősítették meg igazságügyi források pénteken.
2009. november 27. péntek 13:50 - HírExtra
A per felújítása azután vált lehetővé, hogy az olasz alkotmánybíróság úgy döntött: Silvio Berlusconi mentelmi joga csalási és korrupciós ügyekben sérti a törvény előtti egyenlőség elvét. A kormányfőt azzal vádolják, hogy 1997-ben 600 ezer dollárral lefizette brit ügyvédjét, David Millst, hogy tanúvallomásában ne hozzon nyilvánosságra Berlusconit terhelő üzleti információkat. Egy milánói bíróság februárban 4 és fél évre ítélte Millst, akinek büntetését a múlt hónapban a fellebbviteli bíróság is megerősítette.

Berlusconi tagadja a vádat. Ügyvédje bejelentette, hogy a kormányfő a december 4-re kitűzött tárgyalás elnapolását fogja kérni, mert aznap elnökölnie kell a kormányülésen. Berlusconi a november közepére elrendelt korábbi tárgyaláson sem jelent meg, mert aznap részt vett a római FAO konferencia megnyitásán.

A hatalmas médiabirodalom 73 éves konzervatív tulajdonosa ismételten támadta az olasz igazságügyi rendszert, amelyet szerinte kommunista magisztrátusok az ő tönkretételére akarnak fölhasználni. Azt is kijelentette, hogy bírósági elmarasztalása esetén sem mond le posztjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását