2024. május 8. - Mihály

Aranyvásárlási láz?

Hiába jár csúcson az arany ára, a magyar kisbefektetők rendületlenül vásárolják - írja körképében a Világgazdaság a csütörtöki számában.
2009. november 26. csütörtök 08:31 - HírExtra
Schmidt Kálmán, a Magyar Aranypiac Kft. ügyvezetője a lapnak azt mondta, hogy a múlt évihez képest megháromszorozódott a befektetési aranyüzletáguk forgalma, ami az év első tíz hónapjában elérte az 1,2 milliárd forintot. Juhász Gergely, a Conclude Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a kereskedőknél hozzávetőleg hétezer forintba kerül egy gramm arany. A világpiacon unciánként 1.180 dolláron felül kereskednek vele. A lap által megkérdezett elemzők szerint a befektetések likvid tartalékának 5-15 százalékát érdemes aranyban tartani, de lehetőleg kisebb címletekben.

A Világgazdaság megállapítása szerint a magyar befektetési aranypiacban van még tartalék: a becslések szerint évente 1-2 tonnányi befektetési arany cserél gazdát Magyarországon, Ausztriában viszont évi 50 tonna a forgalom nagysága.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását