2024. május 9. - Gergely

Bajnai az USA-ba utazik

Bajnai Gordon miniszterelnök jövő kedden Washingtonba utazik az amerikai kormányzat meghívására - közölte az MTI érdeklődésére a kormányszóvivő.
2009. november 25. szerda 11:13 - HírExtra
Az utazás szerda délelőtti bejelentését követően Szollár Domokos a kormányszóvivői tájékoztatón egy kérdésre válaszolva nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök találkozzon Barack Obama amerikai elnökkel. Mint mondta, az alelnökkel folytatandó megbeszélés a Fehér Házban lesz, így "sor kerülhet" Bajnai-Obama találkozóra.

Szollár Domokos korábban az MTI-nek elmondta: a magyar kormányfő washingtoni látogatásán munkamegbeszélést folytat Joseph Bidennel, az Egyesült Államok alelnökével, az amerikai kormány más vezetőivel, valamint több szenátorral és képviselővel is.

A megbeszéléseken szó lesz többek között a gazdasági válság kezeléséről, a Lisszabon utáni Európa-Amerika partnerségről, a NATO jövőjéről, és energetikai kérdésekről.
Hozzátette: Biden alelnök és Bajnai Gordon konzultálnak az új amerikai Afganisztán-stratégiáról, az afganisztáni szerepvállalás jövőjéről, valamint a Nyugat-Balkánról is.
A kormányszóvivő tájékoztatása szerint a miniszterelnök egyeztet Dominique Strauss-Kahn IMF-elnökkel valamint az amerikai üzleti és kereskedelmi élet szereplőivel.

Bajnai Gordon az Egyesült Államokban élő magyarság képviselőivel is találkozik majd, és részt vesz a Magyar-Amerikai Koalíció hagyományos december 4-i Mikulás-ünnepségén is.
A miniszterelnök menetrendszerinti járattal utazik londoni átszállással; kedd este indul Washingtonba, ahonnan vasárnap érkezik vissza Budapestre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását