2024. május 12. - Pongrác

Rendben zajlik a józsefvárosi választás

Rendben zajlik a voksolás a józsefvárosi időközi polgármester-választáson, vasárnap délelőtt egyetlen rendkívüli eseményről vagy kampánycsendsértésről sem érkezett bejelentés a helyi választási bizottsághoz; s a rendőrség sem tud rendbontásról.
2009. november 22. vasárnap 12:24 - HírExtra
A 11 órakor közzétett adatok szerint eddig a mintegy 59 ezer VIII. kerületi választópolgár 7,17 százaléka (összesen 4209 szavazó) adta le voksát a szavazókörökben. A részvételi aránynak egyébként nincs jelentősége a polgármester-választásokon, mert itt nincs második forduló.
A helyi választási bizottsághoz a nap folyamán (délelőtt 11 óráig) egyetlen olyan beadvány sem érkezett, amelyben a választás tisztaságának megsértését jelezték volna.

A bizottság még pénteken a rendőrség külön figyelmét kérte a szavazás idején a hajléktalanszállók és melegedők környékén. Pénteken ugyanis több jelzés is érkezett a testülethez arról, ismeretlenek ezer forintot fizetnek hajléktalanoknak azért, hogy lefénymásolhassák személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat. A bejelentést tevők azt vélelmezték, hogy az adatokat az ismeretlenek választási csaláshoz akarják felhasználni.

Az esetet ismertető egyik kifogást a választási bizottság a rendőrséghez továbbította a "tények tisztázására".

A szavazókörök reggel hat és este hét óra között vannak nyitva, az időközi választáson négy jelölt közül választhatnak a józsefvárosi polgárok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását