2024. április 27. - Zita

13 év börtön a merénylet kiagyalójának

Tizenhárom és fél éves börtönbüntetésre ítélte egy amerikai szövetségi bíró annak a csoportnak a vezetőjét, amelyet a chicagói Sears-torony és kormányhivatalok elleni merényletek kitervelésével vádoltak.
2009. november 21. szombat 15:50 - HírExtra
A csoport vezetőjére, a 35 éves Narseal Batiste-ra kirótt büntetést helyi idő szerint pénteken Miamiban hozták nyilvánosságra. A kiszabott szabadságvesztés ideje jóval elmarad az ügyészség által kért 70 éves börtönbüntetéstől. Batiste négy másik bűntársát a bíró a héten öttől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélte. A csoport tagjait 2006 nyarán vették őrizetbe Miami szegények, főleg afroamerikaiak lakta Liberty City nevű külvárosában.

A letartóztatást akkoriban a terrorizmusra mért komoly csapásként, a terrorista "alvó sejtek" felszámolását célzó kormányzati erőfeszítések sikereként ünnepelték.

A csoport tagjai, akiket az al-Kaida terrorista hálózattal történő együttműködéssel is megvádoltak, mindvégig tagadták bűnösségüket. Eljárási hiba miatt ügyükben két pert is érvénytelenítettek, végül idén májusban bűnösnek mondta ki őket az esküdtszék.

A Chicagóban magasodó, 110 emeletes - 442 méter magas - Sears-torony a világ egyik leghíresebb felhőkarcolója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását