2024. május 12. - Pongrác

Megkétszereződött az indiai milliárdosok száma

Alig egy év alatt közel kétszeresére nőtt az indiai milliárdosok száma: átmeneti visszaesés után az idén már újra több mint ötvenen vannak.
2009. november 20. péntek 12:18 - HírExtra
A Forbes magazin a száz leggazdagabb indiait vette számba, közülük 52-nek a vagyona dollárban mérve meghaladja az egymilliárdot.

Bár a milliárdosok tavaly megszenvedték a gazdasági válságot - míg 2007-ben 54 dollármilliárdos volt a dél-ázsiai országban, addig 2008-ra 27-re csökkent a számuk -, az idén ismét szépen gyarapodtak.

Az idei rohamos vagyonnövekedéshez az indiai tőzsde sikerei, a szubkontinensen elterülő állam gazdaságának gyors növekedése is hozzájárult. Az indiai gazdaság a válság ellenére is hat százalékkal bővült.

A leggazdagabb indiai továbbra is a Reliance Industries ipari konglomerátum vezetője, Mukesh Ambani. Az ő vagyona idén 32 milliárd dollárra rúg, tavaly még "csak" 21 milliárdja volt.

A második helyen Lakshmi Mittal áll, az acélmágnás vagyona eléri a 30 milliárd dollárt.
A száz leggazdagabb indiai összvagyona 276 milliárd dollár, ez az indiai gazdaság éves teljesítményének közel egynegyede - írta a Forbes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását