2024. május 18. - Erik, Alexandra

Eltűnt magyar hegymászók: gyűjtés a helikopteres kereséshez

Rövidesen elfogadják a felajánlásokat a Kínában eltűnt hegymászók helikopteres kereséséhez - közölte Kollár Lajos hegymászó vasárnap az MTI-vel.
2009. november 15. vasárnap 19:05 - HírExtra
A magyar hegymászók gyalogos keresése vasárnap lezárult, miután 4.150 méteres magasságba jutott Mécs László magyar alpinista, hegymászó oktató Szecsuannak azon a hegyén, amelynek megmászására október 7-én indult négy magyar.

Mécs László visszatérése után úgy nyilatkozott, hogy a terep nem könnyű, s megerősítette, hogy a jelen körülmények között ő maga sem látja esélyét annak, hogy a négy magyar életben van. Ugyanakkor a jelen lévő Pechtol Annával, az egyik eltűnt hegymászó húgával egyetértésben, és a családtagokkal telefonon történt konzultációt követően arra jutottak, kérik a kínai hatóságokat arra, hogy amint az idő megengedi, kíséreljék meg a helikopteres felderítést, a nyomok további keresését - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Kollár Lajos közleménye szerint a helikopteres keresés jelentős költsége meghaladhatja az érintett családok egy részének teherbíró-képességét, ezért úgy döntöttek, hogy mostantól mégis elfogadják a felajánlásokat.

A www.expedicio.julianus.hu és a www.himalajaexpedicio.hu honlapokon hamarosan közzéteszik a részleteket és azt a számlaszámot, melyet az OTP Banknál erre a célra nyitottak. A beérkező összeg felhasználásáról tételesen elszámolnak a támogatóknak - mondta el Kollár Lajos.

A négy magyar hegymászóról utoljára október 22-én érkezett hír. Expedíciójukról a délnyugat-kínai Szecsuan tartomány székhelyére október 31-án kellett volna visszaérkezniük. Hivatalos keresésüket ezt követően kezdték meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását