2024. május 20. - Bernát, Felícia

Cuki cirmosok

Nincs még egy olyan kiismerhetetlen állat a világon, mint a macska, a természet eme esztétikai remekműve. Két hazai hírességet kérdeztünk meg, hogyan állnak a macskákkal, és az internetről is szemezgettünk a belevaló cirmosok közül. Főszerepben a cicák!
2009. november 14. szombat 08:49 - Forró János
"A macskák rejtélyes lények. Sokkal több jár a fejükben, mint azt mi gondolnánk." – írja Sir Walter Scott, és mennyire igaza van! Nincs még egy olyan kiismerhetetlen állat a világon, mint a macska, a természet eme esztétikai remekműve.  Szeszélyes, öntörvényű, játékos és bölcs. Egyedülálló természete miatt az embereket is két táborba osztja: léteznek a macskarajongók és azok, akik kifejezetten sok ellenérzést táplálnak a cicusok iránt. Utóbbiakkal nem foglalkozunk most, hagyjuk meg őket boldog tudatlanságukban. Főszerepben a cicák, de vigyázat a cukiságfaktor rendkívül magas!


Magyarországi sztárok és a macskák


Megkérdeztünk két hazai hírességet, miként vélekednek a cicákról.

Somának kellemetlen kalandja volt egy cirmossal. A művésznő kislánykorában imádta a cicákat: ruhákat varrt neki, öltöztette őket, babaszobát csinált nekik. Egy alkalommal – még nem töltötte be a hatot – rossz állapotban lévő fialó macskáját sajnálta meg, és mikor egy kis füstöltszalonna-darabot nyújtott neki, az állat mélyen megharapta. A macska meghalt, és mivel kiderült, hogy veszett volt, Somának kellemetlen injekciókúrát kellett kiállnia. A majdani Mamagésa bátran viselte a többnapos orvosi tortúrát, sőt élvezte a helyzetet, hogy utána ő volt a középpontban.

A dzsesszénekesnőnek spirituális élménye is volt a tappancsosokkal. „Lelki wellnesst vezetek (három napra elvonulok csak nőkkel, és itt nagyon-nagyon intenzív terápiában segítek nekik), és szeptemberben 18-án egy belső sugallatra kitaláltam, hogy mikor háromnegyed kilenckor bejön az újhold, a sok nővel, akivel össze vagyok kötve, imádkozhatunk együtt, lekérhetünk energiát. Elvonulunk egy kis szigetre, koncentrálunk, állunk a körben, és egyszer csak, háromnegyed előtt két perccel megjelent egy macska. Ez a macska négyünket elkezdett körbejárni, oda-vissza, nyolcas alakban, és amíg a meditáció tartott, ott állt a kör közepén, és nem mozdult közülünk. Pontosan tudta és érezte az erő jelenlétét. Egyértelmű, hogy a macska egy egészen kifejlett mágikus képességekkel rendelkező állat. Nem véletlen, hogy az egyiptomiak – akik igen sokat tudtak a láthatatlan világ erőiről – a macskát kultikus állatnak tartották. A macskák teljesen mágikus jószágok.” – mondta el az énekesnő.

Réz András klasszikus sci-fi-horrorpéldával világította meg a macskák mélyebb lényegét:
„A macska életfelfogás, szemlélet. Van egy furcsasága. Az angolszászoknál nagyon erős az, hogy a macska bizonyos értelemben azonos az otthonnal. Tehát a lusta, tetű dög, ahogyan komfortossá teszi maga körül a világot egy kicsit annak a példázata, hogy a macska valahogy azonos az ember otthonával. És ezért van az, hogy Ripleynek A nyolcadik utas: a halálban meg kell mentenie azt a rohadék macskát, itt nincs mese, mert a totális űrben, a semmi kellős közepén talán csak a macska jelenti az otthont” – vélekedik az esztéta.

Hajtás után az internet két híres macskájával ismerkedhetsz meg!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását