2024. április 19. - Emma

A hálózatok és az orvoslás lelkesítő távlatai

Hálózatok körülöttünk és bennünk címmel tart kedden este Budapesten, a TudásPresszóban előadást Csermely Péter biológus, hálózatkutató - tudatták a szervezők közleményben az MTI-vel.
2009. november 14. szombat 14:07 - HírExtra
Az ismertető szerint számos országban tudósok és érdeklődők új típusú találkozásának és párbeszédének sikeres formájává vált a Science Café mozgalom. Ehhez csatlakozva indul a Tudástársadalom Alapítvány szervezésében a FUGA Budapesti Építészeti Központban a TudásPresszó-sorozat.

A program célja, hogy őszinte, szakmailag hiteles párbeszédhez teremtsen fórumot tudósok és az érdeklődő civilek között. A hazai fejlesztésű TudásPresszó-sorozat jellegzetessége, hogy a tudósok és érdeklődők találkozása "köztérben" történik.
"A beszélgetést a tudományvizualizáció eszközeinek alkalmazásával tesszük még izgalmasabbá. Animációk, grafikonok, filmbejátszások segítenek a tudományos érvelés megértésében és a civilek kérdései, aggodalmai, szempontjai érzékeltetésében" - emeli ki a közlemény.

A TudásPresszó beszélgetéseinek résztvevői az adott témakör tudósai, az érintett szabályozási intézmények valamint a civil szervezetek képviselői. Ebből a körből kérték fel a közreműködőket a kerekasztal-beszélgetésekre, amelyeket Fábri György, az ELTE tudományos főmunkatársa, korábban a Mindentudás Egyeteme szakmai vezetője, az MTA volt kommunikációs igazgatója vezet.

Mint a dokumentum a keddi rendezvénnyel kapcsolatban rámutat, Csermely Péter sejtbiológiai kutatásaiból kiindulva ma már a természet- és társadalomtudományok egyik legdinamikusabban fejlődő területén, a hálózatok világának feltárásán dolgozik. Meghatározó jelentőségű a hazai tudományos élet számára a tehetséggondozásban végzett munkája, a Kutató Diákok Hálózatának felépítése.

December 8-án Humángenomika: klónhisztéria helyett tudományos higgadtsággal az orvoslás lelkesítő távlatairól címmel tartanak rendezvényt a TudásPresszóban, egy héttel később, december 15-én Nyíri Kristóf filozófus beszél a mobiltelefonról, az időről, valamint Ludwig Wittgenstein (1889-1951) osztrák filozófusról, a XX. század egyik legnagyobb hatású gondolkodójáról, aki jelentősen hozzájárult a logika, a matematikafilozófia és a nyelvfilozófia fejlődéséhez.

A Hálózatok körülöttünk és bennünk című ingyenes rendezvényre november 17-én, 18 órai kezdettel kerül sor a FUGA Budapesti Építészeti Központban
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását