2024. április 30. - Katalin, Kitti

Újra megnyílik a költségvetés vitája

A 2010-es költségvetési törvényjavaslat újra megnyitott részletes vitáját folytatják le ma a képviselők nyolcórás időkeretben.
2009. november 10. kedd 08:12 - HírExtra
Az Országgyűlés egy hete fogadta el a büdzsé fő számait, így már csak fejezeteken belüli átcsoportosításra van lehetőség. A jövő évi költségvetés bevételi fő összege 12.662,680 milliárd forint, kiadása 13.533,026 milliárd forint.

A parlament a hiányt 870.346,2 millió forintban állapította meg.

Lefolytatják a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló javaslat általános vitáját is. Az előterjesztés elsődleges célja európai uniós jogharmonizáció, így az előírásokat tartalmaz egyebek között a tájékoztatásra, a reklámra és az előtörlesztésre, s az ügyfélvédelmi szabályok többségét kiterjeszti a jelzáloghitelekre is.

Megvitatják az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely pontosítja és egyértelművé teszi az egyoldalú szerződésmódosítással kapcsolatos szabályokat, és a jegybanki alapkamat tízszeresében maximálja a teljes hiteldíjmutatót (thm).
Lefolytatják a bűnügyi nyilvántartási rendszer átalakításával összefüggő törvény módosításának általános vitáját, mivel az Alkotmánybíróság több rendelkezést is alkotmányellenesnek talált és június 30-ával megsemmisítette azokat. Az előterjesztés tartalmazza a foglalkoztatási jogviszonyt szabályozó törvények, valamint olyan ágazati törvények módosítását, amelyek valamely tevékenység gyakorlásához a bűnügyi nyilvántartásban kezelt adatokkal igazolható feltételt írnak elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását