2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A G20-pénzügyminiszterek válságévzárója

Válságévzáróra gyűlnek össze ezen a hétvégén Skóciában a 19 legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaság, valamint az EU alkotta G20-csoport pénzügyminiszterei és jegybankárai.
2009. november 6. péntek 08:36 - HírExtra
A tengerparti St. Andrews kisváros a Húszak idei negyedik magas szintű találkozójának helyszíne. Az éppen tíz éve létrejött informális együttműködési csoport - amelynek tagországai a világgazdaság összkibocsátásának 85 százalékát adják - tavasszal Londonban tartott csúcsértekezletet, szeptemberben szintén Londonban a pénzügyminiszterek ültek össze, majd még ugyanabban a hónapban, az amerikai Pittsburghben ismét G20-csúcstalálkozó volt.

A mostani sorozatzáró pénzügyminiszteri és jegybankári ülésen - amelynek hivatalos munkanapja szombaton lesz - az egyik fő napirendi pont a számvetés arról, hogy mennyiben teljesültek az idei előző találkozókon kidolgozott és eldöntött intézkedések.

Az országcsoport vállalta, hogy 2010 végéig összesen ötezer milliárd dollárt (925 ezer milliárd forintot) fordít banki tőkepótlás, kvantitatív enyhítés, költségvetési gazdaságélénkítő injekciók és garanciák formájában a világgazdaság újjáélesztésére, és ennek a keretnek csaknem a fele még felhasználásra vár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását