2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hatalmas bukta a Szuperbojz

Hiába a sztárparádé, a Bajor Imre főszereplésével forgatott Szuperbojz az év bukása lett. A kritika megsemmisítő, a nézőtér sorai üresen konganak.
2009. november 5. csütörtök 14:40 - HírExtra
A színészek szerint ráadásul igaza van azoknak a nézőknek, akik arcul akarják köpni őket.

A szerző és a szereplőgárda totális bukása jelenleg a Szuperbojz című magyar produkció. Mind a kritika, mind a nézői vélemények olyan szinten lesújtóak, hogy immár bizton kijelenthetjük: a vígjáték az újgenerációs közönségfilmek történetének példa nélküli fiaskója. Pedig Kabay Barna új filmjéből nem hiányoznak a húzónevek: olyan színészek szerepelnek a filmben, mint Gesztesi Károly, Rudolf Péter és Bajor Imre.

Lesújtó kritkák
Újraértelmezték a szórakoztató film fogalmát: régen hallottunk ennyi kárörvendő nevetést a nézőtéren, mint a Szuperbojz című film alatt. (Index)

A Szuperbojz újabb lépés lefelé a magyar közönségfilmek pokoljárásában.
(filmhu)

Budapesten 3340 áldozatot szedett a vígjátéknak titulált rémség. A szájhagyomány gondoskodik róla, hogy jövő hétvégén sokkal kevesebben essenek abba a hibába, hogy beülnek a filmre.
([origo])
A népszerű humorista, Litkai Gergely írta a forgatókönyvet, és ő volt az, aki először vállalta nyilvánosan a bukást. A kudarc okát abban látja, hogy az alkotók nem tették egyértelművé a film történetét.

– A színészek veszítettek legtöbbet ezzel a filmmel – jelentette ki Litkai Gergely.

– A nemtörődömség áldozatai lettek. A film a nézők minősíthetetlen lenézése. Árulkodó, hogy sem a színészeknek, sem a Hooligans zenekarnak nem volt lehetősége a premier előtt megnézni a filmet. A színészek már a fogatáson érezték, hogy baj van – folytatta a film forgatókönyvírója.

– Rossz döntés volt elvállalnunk – nyilatkozott egy névtelenségét kérő szereplő.

– Nem azért nyilatkozom név nélkül, mert nem vállalom a felelősségemet. Sőt! Aki ezért a filmért leköp minket, annak igaza van, ha kell, odatartom az arcom másik felét is. De ha kihátrálok, és elmondom, hogy már a forgatás alatt éreztük: gubanc van, akkor oda piszkítok, ahol eszem – mutatott rá a névtelen színész.

Bajor Imre mindazonáltal reménykedik.

– Áldozatról akkor kell beszélni, ha már temetés van – kezdte mondandóját a humorista.

– Internetet nem olvasok, nem találkoztam az ott megjelent kemény kritikákkal, de adjunk még időt a filmnek. A múlt hét végén halottak napja volt, egy jóérzésű ember ilyenkor nem megy moziba, ezek az adatok nem mérvadók. Legalábbis számomra nem.

Kabay Barna rendező egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását