2024. május 25. - Orbán

Magyar hegymászók tűntek el a Himaláján

Hivatalosan egyelőre nem megerősített keddi értesülések szerint magyar hegymászók tűntek el Szecsuan nyugati részén, a Kelet-Himalája térségében.
2009. november 3. kedd 16:00 - HírExtra
Sárközy Péter pekingi magyar főkonzul az MTI tudósítóját arról tájékoztatta, hogy a kínai külügyminisztérium egyelőre nem erősítette meg Szecsuan tartomány központi közigazgatásának közlését, miszerint az a négy magyar hegymászó, akiknek október végén kellett volna visszatérniük egy expedícióból, nem adott hírt magáról. Egy kínai nyelvű internetes hírportál szerint a kínai hatóságok állítólag már megindították a keresést.

A pekingi külügyminisztérium ügyelete a nagykövetség kérésére szóban közölte, hogy a négy magyar ügyében szerdán reggel adnak részletes felvilágosítást.

Valószínűsíthető, hogy arról a négy magyar hegymászóról van szó, akik október 7-én indultak Kínába azzal a céllal, hogy a Zsen Csong Feng (Ren Zhong Feng) expedíció keretében október végéig feljussanak a Himalája szomszédságában lévő - ember még nem járta - 6079 méteres csúcsra. A Zsen Csong Feng nem hivatalos neve a csúcsnak, a Minya Konkától - Szecsuan legmagasabb, 7566 méteres hegycsúcsától - délre található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását