2024. április 28. - Valéria

Idősebb nők fiatal pasikkal

A szerelem nem csak vak, kortalan is. A sztárok világában nem ritka, hogy 15-20 év a párok közötti korkülönbség, és gyakran a nő javára. Botrányos vagy természetes? Döntse el ön!
2009. november 1. vasárnap 07:59 - Győry S. József
A legtöbb kapcsolatban a férfi az idősebb. Ha mindenképpen racionális választ keresünk erre az esetek többségében helytálló kijelentésre, akkor azzal magyarázhatjuk, hogy a nő védelmet keres az idősebb férfiban. A férfi erős, tapasztalt, képes megvédeni a védtelen nőt, mind a fizikai bántalmazás, mind az anyagi kiszolgáltatottság ellen. De mi a helyzet fordított esetben?

A nő idősebb, valószínűleg tapasztaltabb az ágyban. A férfi fiatalabb, és ifjonci vére hajtja, hogy „csöppentője” minél előbb kedvesét a csúcsra juttassa, míg végül a szerelmes duett alatt végképp felmondja a szolgálatot az „agyonnyüstölt” ágy. De legalább mindketten boldogan, kielégülten mennek el vásárolni egy új, felavatásra váró bútordarabot. Vagy teljesen más lenne a magyarázat? A könnyű pénzszerzésnek az egyik módszere lenne?

Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy a feleségek egyharmada tovább él, ha a férj a fiatalabb. Aktívabbak, egészségesebben étkeznek, és jobban figyelnek életmódjukra. Szükséges is, hiszen a konkurencia általában fiatalabb, és pont emiatt kívánatosabb.

De a fentiekben pusztán fizikai oldalról közelítettük meg a kérdést. Mi a helyzet akkor, ha mindkét fél teljesen elfogadja, szereti, tiszteli a másikat? Ha a hölgy agg korával mit sem törődve eljátssza egyetemista korú párjával a Titanic című film legismertebb jelenetét? Ha este kiülnek egy lakótelepi játszótérre egy üveg vérvörös társaságában, és órákon keresztül csókolóznak? Nos, ebben az esetben egyértelműen kijelenthetjük a fentiekben már elhangzott mondatot: a szerelem nem csak vak, kortalan is.

Egy rekord

Nyilván így érezte az a maláj férfi is, aki harminchárom évesen feleségül vett egy száznégy éves nőt. Az úriember, név szerint Muhamed Noor Che Musa kijelentette, hogy rátalált a boldogságra hitvese oldalán, és nem a pénzéért vette el a matuzsálemi korú asszonyt, mivel az nagyon szegény. Sok boldog, hosszú életet kívánunk nekik még, együtt.


Ám sztárvilágban is hódít ez az újabb „hóbort”. Nézzünk rá példákat mind a hazai, mind a külföldi celebek és párjuk személyében.

Ivana Trump: az egykori síbajnoknő és modell a tavalyi év áprilisában ment feleségül a macsó olasz színészhez, Rossano Rubicondihez. Ez a tény önmagában még nem lenne érdekes, de ha megtudjuk, hogy az ara ötvenkilenc éves, a férj pedig harmincöt esztendős volt a házasságkötésük napján, akkor mindjárt megértjük, hogy mi ebben az érdekesség. A kettőjük közötti korkülönbség 23 év.


Joan Collins
: az ismert színésznőt legelőször 1955-ben láthattuk a mozivásznon a „Szűz királynő” című filmben, huszonkét évesen. A hölgy 1983 decemberében, ötven évesen még pózolt az amerikai Playboyban, és kifejezetten szexin nézett ki. A nála harminckét évvel fiatalabb skót színházi rendező, Percy Gibson még 2002-ben is így gondolhatta, hiszen Beverly Hillsben, a Bel-Air Hotelben feleségül vette az akkor hetvenkét éves színésznő legendát.

Barbara Hersey
: az 1948-ban született színésznő ugyan nem ment feleségül Naveen Andrewshoz, akit leginkább a Lost című, hazánkban is nagy sikernek örvendő sorozatból Sayid Jarredként ismerünk, de 2006 óta egy párt alkotnak. Kettejük között huszonegy év a korkülönbség.

Gina Lollobrigida
: Az egykori szexszimbólum 2006-ban másodjára is férjhez kívánt menni, a kiszemelt egy bizonyos Javier Rigau y Rafols nevű úr volt, aki csupán harmincnégy évvel volt fiatalabb az akkor hetvenkilenc éves menyasszonyánál. Lollo fia, aki szintén idősebb a fent említett úrnál, tiszteletben tartotta édesanyja döntését, és támogatta az esküvőt csakúgy, mint a vőlegény szülei. Ami miatt az esküvő meghiúsult, az a közvélemény értetlen, sőt, kifejezetten negatív hozzáállása volt. A férjjelölt megijedt, és lemondta az esküvőt. Ugyan nem házasok, de a pár még mindig együtt van.

Mary Zsuzsi: Az énekesnő és volt partnere, Kelemen közötti korkülönbség huszonhárom év volt, de őket ez egyáltalán nem zavarta. Ugyan kapcsoltukban volt egy kis szünet, másfél évig szakítottak, de 2006 októberétől ismét egy párt alkottak. Egészen mostanáig. Mary Zsuzsi új párja Tamás, aki nem kevesebb, mint negyven évvel fiatalabb a hatvanegy éves művésznőnél.

Kiszel Tünde: A bugyik koronázatlan királynője nem először és valószínűleg nem is utoljára táplált gyengéd érzéseket fiatalabb férfiak iránt. Egyik partnere és közte közel két évtized volt a korkülönbség, majd miután szakítottak, megismerkedett a nála szintén fiatalabb Hunorral. Azóta már vele sincsen együtt, de ahogy azt a mondás tartja: ami késik, nem múlik.

Keleti Andrea: A volt honvédelmi miniszter nagyobbik lánya, a Csillag születik című tehetségkutató műsor egykori zsűritagja szintén a fiatalabb korosztályból választott párt magának. Az urat Kovács Zoltánnak hívják, és kettőjük között tíz év a korkülönbség. Zoltán korábban a táncosnő korábbi tanítványa volt, így Andrea a közeledését először elutasította, de a kitartó udvarlásnak meglett az eredménye. Tíz éve házastársak, két gyermekük született.

A pénz? A szex? A hírnév motiválja ezeket a sztárokat? Vagy egyszerűen szerelmesek? Nem tudom eldönteni, de talán nem is kell. Láthatóan boldogok életük párjával, még akkor is, ha nem szokványos a közöttük lévő korkülönbség.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását