2024. március 29. - Auguszta

Puskás-szobor, és más nemzetközi relikviák

Benidormban megkezdte a spanyolországi Puskás-hagyaték feldolgozását, amellett a Real Madridnál folytatott tárgyalásokat a jövő évi Puskás-Suzuki Kupa előkészületeiről, s más együttműködési lehetőségekről a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia delegációja.
2009. október 31. szombat 16:35 - HírExtra
A vendégek arról értesülhettek, hogy a magyar és a nemzetközi labdarúgás korszakos alakja szobrot kap a madridi klub épülő sportcentrumában.

Az akadémia honlapjának beszámolója szerint a hétfő óta Spanyolországban tartózkodó delegáció tagjai, akiket Manuel Redondo Sierra, a királyi klub elnöki kabinetjének igazgatója fogadott, a Santiago Bernabéu Stadion elnökségi tárgyalótermében megtekintették Puskás Ferenc új mellszobrát, és találkoztak a Real fiókcsapatában, a Real Madrid Castillában futballozó magyar csatárral, Szalai Ádámmal is.

"Puskás Ferencné és Benidormban élő leánya, Anikó, személyesen segítette a munkánkat, amikor Akadémiánk küldöttsége a család felhatalmazásával megkezdte Puskás Ferenc spanyolországi hagyatékának feldolgozását. A Benidormban zajló munka nem titkolt célja, hogy felmérje, majd Magyarországra szállítsa Öcsi bácsinak a második hazájában felhalmozódott, illetve ott őrzött relikviáit" - olvasható a beszámolóban.

A madridi megbeszéléseken megegyezés született arról, hogy a jövőben rendszeres lesz a Puskás-akadémiának és Puskás Ferenc egykori egyesületének a kapcsolata. Ennek keretében szó esett az utánpótlás-csapatok további egymás elleni összecsapásairól - így jövőre a felcsúti Puskás-Suzuki Kupa eseményein túl Madridban is sor kerülhet egy meccsre -, továbbá a Puskás Hungary című dokumentumfilm spanyolországi díszbemutatójáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását