2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fidesz szavazza meg átláthatósági javaslatot

Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke közleményében szólította fel Tarlós István, fővárosi Fidesz-frakcióvezetőt, hogy a csütörtöki közgyűlésen szavazzák meg az átláthatósági javaslatot.
2009. október 28. szerda 17:10 - HírExtra
A szocialista politikus a Tarlós István és Orbán Viktor fideszes pártelnök sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált.

"Úgy látszik Tarlós Istvánnak nehezen megy az emlékezés, főleg ha saját magáról van szó. Még egyszer megismételjük, az általa is tudott gyalázatos eseményeket, amelyben ő maga is tevékenyen részt vett az egész Fidesz frakcióval együtt. Az MSZP azért tekinti megszűntnek a fővárosi koalíciót, mert az SZDSZ és a Fidesz egymást segítve több alkalommal bebizonyította, hogy valójában koalíciós partnereinek tekintik egymást" - olvasható az MTI-hez is dokumentumban.

Burány Sándor Orbán Viktor figyelmét arra hívta fel, hogy akkor kellett volna a "nemzet fővárosával" foglalkoznia, amikor miniszterelnök volt, nem pedig leállítania az akkor elinduló nagyberuházásokat. Budapest tudja milyen az a "más politikai alternatíva", és emlékeznek is erre, ezért továbbra is elutasítja azt - hangsúlyozta.

Tarlós István és Orbán Viktor szerdán tartottak sajtótájékoztatót arról, hogy elkészült a nemzet fővárosa című Budapest-program, amelyről lehet vitatkozni és örülnek, ha az állampolgárok javító, módosító javaslatokat fűznek hozzá és kiegészítik.

Orbán Viktor kiemelte: azzal, hogy a fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíció szétesett, Budapest nagyon súlyos és közvetlen veszélybe került. Szerinte Budapestet a jelenlegihez képest fele annyi politikussal sokkal jobban lehetne irányítani.

A Fidesz elnöke arról is beszélt, hogy az új kormánynak és Budapest új vezetésének választ kell adnia arra, miért kerül a 4-es metró két-háromszorosába annak, mint kellene; a metróügy az egyik nagy ügy lesz, amit lehetőleg rövid idő alatt ki kell vizsgálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását