2024. május 4. - Mónika, Flórián

Uszodai öltözőket fosztogattak

Elfogta a rendőrség azt a tolvajbandát, amely az év eleje óta fosztogatta országszerte a termálfürdők, uszodák öltözőszekrényeit, összességében több milliós kárt okozva a vendégeknek - mondta Szegedi Zoltán, a pápai rendőrkapitányság hadnagya, az ügy nyomozója szerdán sajtótájékoztatón Pápán.
2009. október 28. szerda 17:15 - HírExtra
A hadnagy közlése szerint a banda három tagja az öltözőkben nem szólt egymáshoz, azt a látszatot keltették, mintha nem ismernék egymást, s az öltözködésüket szándékosan elnyújtva kifigyelték a gazdagabbnak látszó vendégeket. Amikor "tiszta lett a terep", feszítővassal pillanatok alatt felnyitották a kiszemelt öltözőszekrényeket, s azokból minden értéket elvittek - tette hozzá a nyomozó, megjegyezve: többnyire készpénz, ékszer, telefon és bankkártya volt a tettesek zsákmánya, de elvitték az igazolványokat és slusszkulcsokat is.

Szegedi Zoltán elmondta: a pápai termálfürdőben - ahol a frekventáltabb napokon több száz vendég is megfordul - kezdett egyre kínosabbá válni a sok öltözői lopás, ugyanis azok havonta többször is ismétlődtek. Az igazgatóság a rendőrség javaslatai alapján fejlesztette tovább biztonsági kamerarendszerét, amely végül is a bűnbanda vesztét okozta - közölte, hozzátéve: felvételük ugyan volt már az öltözői fosztogatókról, ám azt még nem tudták, hogy kik ők.

A nyomozó tájékoztatása szerint "kapóra jött" számukra az október 23-i ünnep, ugyanis azzal számoltak, hogy a banda nem fogja kihagyni a hosszú hétvégét. A rendőrök tájékoztatást küldtek az ország valamennyi termálfürdőjéhez, fényképeket is csatolva az e-mailhez. A számításuk bejött: a fővárosi Széchenyi fürdőben felismerték a pápai öltözői fosztogatókat és értesítették a rendőrséget.

A XIV. kerületi kapitányság rendőrei a helyszínen elfogták a bűnbanda tagjait - Sz. Péter 59 éves, B. József 46 éves és G. Bertalan 22 éves budapesti lakosokat -, majd átadták őket a pápai rendőrkapitányságnak - közölte Szegedi Zoltán, megjegyezve, hogy már mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatásban van.

Kitért arra, hogy a bűncselekmények zömét Budapesten, Pápán, Győrben, Siófokon, Esztergomban, Dorogon, Ráckevén, Hatvanban, Cserkeszőlőn, Mezőkövesden és Füzesabonyban követték el, de a nyomozás még tart, s szinte bizonyosan további fürdők, uszodák is "képbe kerülnek". A magyarokon kívül a tolvajbanda megkárosított cseh, német, osztrák és szlovák állampolgárokat is - tette hozzá.

A nyomozás vezetője szerint a banda - amely bűnszövetségben, nagy értékre követte el a lopássorozatot - több millió forintnyi kárt okozott a fürdővendégeknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását