2024. június 2. - Kármen, Anita

Megállapodott a Volán és kormány

Keret megállapodást írtak alá a helyközi közösségi közlekedés átalakításáról a Volán szakszervezetek a kormány képviselőjével, a dokumentumban az érdekképviseletek legalább 2010 végéig vállalják a munkabéke fenntartását, amivel elhárult a sztrájkveszély.
2009. október 26. hétfő 19:56 - HírExtra
Az aláírók egyetértettek abban, hogy a racionalizálási lépések elsődlegesen a munkavállalók foglalkoztatását, munkakörülményeit nem érintő intézkedésekkel valósulnak meg. A kormány azt vállalta, hogy még az idén meghosszabbítja a helyközi közszolgáltatási szerződéseket 2016. december 31-ig a magyar és európai uniós előírásoknak megfelelően.

A dokumentumot a kormány nevében tárgyaló MNV vezérigazgatója, Kamarás Miklós, valamint a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fórumához tartozó Autóbusz-közlekedésben Dolgozók Uniója (ADU), a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ), Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ), a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége (LKSZSZ) képviselői látták el kézjegyükkel.

A szerződések meghosszabbításáról a megállapodás szerint december 3-ig kell határozni. A kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy a közszolgáltatási szerződésekből a módosítás során törli az alvállalkozó bevonásának legalább 5 százalékos mértékű kötelezettségét.

Egyetértettek az aláírók abban is, hogy közös céljuk a közösségi közlekedés egész rendszerének hosszú távú, finanszírozható és fejlesztési potenciált is tartalmazó működésének megteremtése. Rögzítették, hogy ezen közös célok elérésében együttműködnek, és az átszervezés idejére létrehozott konzultációs bizottságban egyeztetik a lépéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását