2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fidesz: katasztrófa, amit a kormány művel

A szocialisták nemcsak a fogyatékos embereknél, hanem az időseknél és nyugdíjasoknál is megszorításokat akarnak bevezetni - mondta a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. október 24. szombat 15:49 - HírExtra
Soltész Miklós közölte: nem elég, hogy a szocialisták megszüntették a 13. havi nyugdíjat, a nyugdíjkorrekciós törvény jövő évre vonatkozó részét is eltörlik. Ez az intézkedés mintegy 540 ezer rokkantnyugdíjast érint, tőlük 60 ezer forintot vesz el a kormány - tette hozzá.

Soltész Miklós szóvá tette a nappali ellátású és bentlakásos intézményben gondozottak normatívájának csökkentését is. Az előbbieknél az idén 146.200 forint a normatíva, míg jövőre csupán 90.000 forint lenne. A bentlakásos intézményekben élő mintegy 45-50 ezer gondozott után szintén kevesebb járna. A legsúlyosabb állapotban lévők normatívája 782.000 forintról 710.000-re csökkenne, míg az ápolói intézményi juttatás 689.000 forintról 635.000-re apadna.

A kereszténydemokrata politikus katasztrofálisnak minősítette a szocialisták eddigi tevékenységét e téren, s úgy összegezte, vagy tönkremennek ezek az intézmények, vagy az ellátás színvonala fog jelentősen csökkenni.

Soltész Miklós kifogásolta az emelt színvonalú ellátásban részesülő mintegy 10 ezer idős ember normatívájának megkurtítását is. A juttatást az idei 543.000 forintról 309.000 forintra csökkentené a kabinet.

A szakpolitikus felszólította a szocialistákat: fogadják el módosító indítványaikat, amellyel legalább az idei szinten lehetne tartani a normatívákat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását