2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vége a túszdrámának

Hat személyt túszul ejtettek fegyveresek szerdán egy Párizs környéki áruházban. A rendőrség tárgyalást kezdeményezett a túszejtőkkel, akik két óra alatt valamennyi túszt elengedték, és megadták magukat.
2009. október 21. szerda 13:42 - HírExtra
A France Info hírrádió helyszíni tudósítása szerint a hajnali órákban fegyveresek megpróbálták kirabolni a Lidl áruházlánc egyik sevrani üzletét. Miután a betörők észrevették, hogy a környéken rendőrök járőröznek, "bennragadtak" az üzletben, s a reggeli nyitáskor túszul ejtették a munkába érkező dolgozókat. A hat túsz közül először három pénztárosnőt engedtek el, a többiek akkor távozhattak az épületből, amikor a fegyveresek megadták magukat a rendőrségnek.

A túszejtők számáról ellentmondások információk érkeztek: a rendőrségnek két személy adta meg magát, s a hajnalban járőrözők is két gyanús személyről számoltak be. Az a túsz viszont, aki telefonon riasztotta a rendőrséget, három túszejtőről tett említést a híváskor.

Amennyiben egy harmadik személy is részt vett a túszejtő akcióban, az a rendőrség feltételezése szerint elbújhatott az áruházban. A helyszínre nagy erőkkel kiérkezett mentők és rendőrök ugyanis körülvették az épületet, annak négy kijáratát a támadást követően kívülről lezárták, a környék felett pedig helikopterek köröztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását