2024. május 10. - Ármin, Pálma

Halál vár a demokratákra?

A volt iráni elnök szerint színjáték a választást kifogásolók pere Az alkotmánynak ellentmondó színjátéknak nevezte az iráni elnökválasztás eredményét vitató tüntetők egy csoportja ellen szombaton Teheránban kezdődött bírósági tárgyalást Mohammad Hatami, a reformer szellemiségű volt iráni elnök.
2009. augusztus 2. vasárnap 17:25 - HírExtra
Hatami szerint az ilyen jellegű kirakatperek elsősorban a rendszer érdekeivel ellentétesek, és csorbítják a közvélemény bizalmát. Az ilyen körülmények között kicsikart vallomásoknak semmilyen hitelük sincs - fűzte hozzá.

A legfontosabb azonban az, hogy hiányoznak a nyilvános bírósági eljáráshoz szükséges feltételek, és tény, hogy a vádlottakat és ügyvédjeiket nem értesítették a per időpontjáról és a tárgyalás tartalmáról.

A bírósági eljárásról csak néhány hivatalos tömegtájékoztatási eszköz munkatársai tudósíthatnak, a sajtót általában kitiltották a perről.

A vádpontok szerint a bíróság elé állított emberek nemzetbiztonsági érdekek ellen cselekedtek, zavart keltettek a közrendben, és vandál cselekedetekre ragadtatták magukat. A vádak között szerepel az is, hogy törvényellenes módon tűzfegyverek és gránátok voltak a birtokukban, megtámadták a rendfenntartó erőket, valamint a demonstrációkról képeket juttattak el az ellenséges médiának.

A Farsz félhivatalos iráni hírügynökség emlékeztetett arra, hogy az ilyen vádpontok beigazolódása esetén a bíróság 5 évig tartó szabadságvesztést is kiszabhat, de halálbüntetés fenyegeti azt a vádlottat, akit isten ellenségének bélyegeznek meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását