2024. április 18. - Andrea, Ilma

Micsoda csajok - a sztárok sem ússzák meg a verést!

Hazai hírességek ellen mutatja be kedden női lábtenisz válogatottunk, mit is tud. Hogy mi az a lábtenisz, és milyen női válogatottról beszélünk? A HírExtra elmagyarázza.
2009. október 20. kedd 07:59 - Gedei Szilárd
Ismét egy sportág, melyről sokan minden bizonnyal még nem is hallották, hogy szervezett, komoly élsport formában is lehet űzni. Na jó, lehet, hogy hallottak már a népnyelven csak lábtengónak hívott sportról, de mibe, hogy  legtöbbjüknek fogalmuk sem volt arról, hazánk bizony ebben a sportágban is büszkélkedhetik női (!) válogatottal. Kár, hogy mint oly sok, a nagyközönség számára viszonylag ismeretlen sportágnál, a lábtenisznél is celebek kellenek ahhoz, hogy egy kicsit reflektorfénybe kerüljön.

A lábteniszt sok hivatásos labdarúgó is szívesen űzi – akár kedvtelésből, akár a felkészülés szerves részeként. Lám, Németországban néhány éve például még fizetett is Nutella azért, hogy mindezt egy reklámban lábteniszezzenek a német válogatott tagjai, az élen Kevin Kuranyival:

Női lábtenisz válogatottunk, mely világszinten is igen erős kerettel rendelkezik Európa-bajnokságra készül, s a kaposvári edzőtábor után október 20-án hírességekből összeálló médiaválogatottal is megmérkőzik. Ez utóbbi csapat tagja például a műsorvezető-színész Müller Attila, Farkasházy Tivadar, Beleznay Endre, a szintén műsorvezető Váczi Gergő, Maksa Zoltán és a táncos Katus Attila is.

A csajok az Eb-re koncentrálnak


Lábtenisz, vagy mi a fene
A lábtenisz legelső változatát már a múlt század elején is játszották a tereken, mégis csak a hetvenes években rendeztek először hazánkban versenyeket. A legjelentősebb lábtengós eseménnyé a siófoki torna vált, egy idő után ennek a tornának a győzteseit tekintették a lábtenisz magyar bajnokainak.
A lábteniszt egyéniben, párosban és hármasban játszák egy hálóval középen elválasztott pályán. A győzelemhez minden esetben két nyert szettre van szükség, egy szett tizenegy pontig tart és két pont különbséggel kell nyerni.
Szerencsére azonban a nagy sztároktól sem esett hanyatt a válogatott, Lepsényi Boglárka, a csapat oszlopos tagja elsősorban az október 24-én kezdődő Eb-re koncentrál, és a hírességek elleni OTP VIP Tornát mindössze egyfajta edzésnek tekinti. Sőt, azt is elárulta, hogy az még semmit sem jelent ebben a sportágban, ha valaki jól focizik.

„2002 óta vagyok tagja a válogatottnak, előtte fociztam, kézi-és kosárlabdáztam, de végül a lábteniszt szerettem meg a legjobban. Azért, mert ebben a sportágban nincs „test-test elleni küzdelem”, hiszen az ellenfelek egy hálóval el vannak választva egymástól, így maximálisan az ügyességünkön múlik az eredmény. Remélem, hogy az OTP VIP Tornán szereplő ellenfeleink is ráéreznek a lábtenisz szépségére. Nyilván gyakorlottabbak vagyunk náluk, de számunkra nem a győzelem lesz a legfontosabb, hanem az, hogy egy kicsit megszerettessük velük ezt a sportot” – mondta a gála előtt hazánk női lábteniszének egyik legjobbja.

Lepsényi azt is elárulta, hogy a bohóckodás után Nagyváradon, a kontinenstornán már igazán keményen fognak küzdeni: „Nem szeretnék jósolgatni, hogy milyen helyezésre számítok, ugyanis a nők számára nem túl előnyös szabályváltoztatás történt, és ez kicsit nehezíti a helyzetünket, de mindent meg fogunk tenni a siker érdekében” – tette hozzá Boglárka.



"El fognak bennünket verni..."

A másik oldal, az Élménybirtok-Médiaválogatott (de szép nevük van, csak nem szponzorálja őket valaki...) tagjai számos sportot kipróbáltak, bevallásuk szerint mégis fociban a legerősebbek. Csakhogy mint tudjuk, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a lábteniszben is lesz esélyük a törékeny hölgyek ellen.

„Korábban a csapatból néhányan már kipróbálták a lábteniszt, és semmi jóval nem kecsegtetnek. Így fogalmam sincs, mire számíthatunk a tornán. Az biztos, hogy apait-anyait beleadok, hiszen már csak azért is szeretnék bizonyítani, mert hölgyek ellen játszunk. Ám érzésem szerint alaposan el fognak verni bennünket” – mondta Müller Attila, a Cool TV műsorvezetője.

El bizony. Ennél többet, azon kívül, hogy természetesen sok sikert az Európa-bajnokságra a hölgyeknek, mi sem tudunk hozzátenni…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását