2024. május 8. - Mihály

Aláírásdömping a kínaiakkal

Tizennégy magyar-kínai egyezményt írtak alá Bajnai Gordon magyar miniszterelnök és Hszi Csin-ping (Xi Jinping), a Kínai Népköztársaság alelnöke jelenlétében pénteken Budapesten, a Parlamentben.
2009. október 16. péntek 21:42 - HírExtra
Az aláírt dokumentumok közül öt államközi, kilenc pedig kereskedelmi egyezmény. A megállapodások között található a gazdasági együttműködésről szóló szándéknyilatkozat a kínai kereskedelmi minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium között.

Szignálták a 2010-2012. évekre szóló kulturális és oktatási munkaterveket, továbbá az állategészségügyi egyezményeket írtak alá a Magyarországról Kínába exportált sertéshús, valamint a naposkacsa, naposliba és a keltetős tojás minőségével szemben támasztott követelményekről.

Együttműködési keretegyezményt kötöttek a kínai befektetés-ösztönzési iroda és az ITD Hungary, valamint a Generetec és a Hungexpo képviselői.

Több gépjárműipari megállapodást is aláírtak az érintett cégek.

Vízgazdálkodási és környezetvédelmi szándéknyilatkozat jött létre a shenzheni Környezetmérnöki Műszaki Központ és az Aquaprofit Zrt. között.

Állandó pekingi bemutatóterem létrehozásáról állapodtak meg a felek. Ugyancsak állandó bemutatótermet működtetnek majd Foshanban. Egyezség született arról is, hogy a Hainin Airlines lesz a hivatalos szállítója a shanghaji expo magyar résztvevőinek.
A kínai alelnök csütörtökön érkezett négynapos látogatásra Magyarországra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását