2024. május 19. - Ivó, Milán

Másfél milliárdos beruházás

Megkezdődött az érdi emeltszintű járóbeteg-szakellátó központ bővítésének előkészítése, a másfél milliárd forintból, többségében EU-s forrásból megvalósuló beruházás másfél év alatt készül el - jelentette be pénteken a helyszínen az egészségügyi tárca vezetője.
2009. október 30. péntek 14:06 - HírExtra
Székely Tamás elmondta, hogy a fővárosból kiköltözőkkel mindinkább növekszik az agglomeráció lakossága, ami az infrastruktúra bővítését igényli. Így van ez Érd esetében is, ahol a helyi és a környékbeli települések összesen 80 ezer lakosa tartozik a járóbeteg-szakellátó központhoz. A 20 éve épült intézmény mára kinőtte kereteit, ezért van szükség a bővítésre, új műszerpark telepítésére, amely magasabb színvonalú ellátást tesz majd lehetővé - emelte ki.

A miniszter ismertetése szerint az érdi szakrendelőt évente 300 ezren keresik fel, az orvosok 1 millió vizsgálatot végeznek el, amiből 600 millió forint bevétele származik az intézménynek.
A fejlesztés eredményeként 2000 négyzetméterrel növekszik a központ területe, egynapos sebészet, mozgásszervi rehabilitációs nappali kórház kezdi majd meg a működést és korszerű lesz a betegirányító rendszer. Hozzátette: Pest megyében 18 milliárd forint értékű egészségügyiintézmény-korszerűsítés valósul meg, ebből az összegből modernizálják a szigetszentmiklósi, a dabasi, a szentendrei szakrendelőt és épül új intézmény Abonyban.

T. Mészáros András,(Fidesz) a 65 ezer lakosú Érd polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a lélekszámban gyorsan gyarapodó város összesen megközelítően 36 milliárd forintos - főként EU-s pályázatokon elnyert - beruházást hajt végre. Ebből az összegből jut az egészségügyi fejlesztésre, iskolabővítésre és a szomszédos Diósdot, Tárnokot is érintő csatornarendszer kiépítésére - hívta fel rá a figyelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását