2024. június 16. - Jusztin

Nem a prostitúciógyanús cég üzemeltetei tovább a szállót

Nem a prostitúciós tevékenység gyanújába keveredett Bodnársport Kft. üzemelteti a továbbiakban a Sport Club elnevezésű diákszállót a XVIII. kerületi önkormányzat képviselő-testületének csütörtöki döntése értelmében
2009. október 15. csütörtök 15:24 - HírExtra
A javaslatot előterjesztő Szaniszló Sándor, szocialista alpolgármester rámutatott: az ellenzéki képviselők többsége által is megszavazott döntés értelmében a diákszállót kiveszik a kft-vel kötött üzemeltetési megállapodásból, és az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő gazdasági társaság, a Bókay Kert Szabadidő és Közművelődési Nonprofit Kft. kezelésére bízzák a jövőben.

Ezzel az intézkedéssel szeretnék elejét venni annak, hogy ilyen vagy ehhez hasonló ügy a jövőben megismétlődhessen - jegyezte meg Szaniszló Sándor.
Mint mondta, a XVIII. kerületi Fidesz-frakcióból 8-an voltak jelen, ebből ketten szavaztak ellene, hatan mellette. Összességében 25 szavazattal kettő ellenében szavazta meg a testület a döntést.

Kitért arra, hogy a kerületi ellenzék azzal érvelt: a teljes megállapodást fel kellett volna bontani a Bodnársport Kft-vel, azaz nem csak az ifjúsági szálló, hanem a nagypályás focipálya és két kisebb pálya üzemeltetését is meg kellett volna tőlük vonni.
A többség azonban úgy döntött, hogy "nem a focipálya tehet az ügyről, ráadásul a focipálya nem is kerülhetett gyanúba", ezért ezeknek az üzemeltetését meghagyták az 1908 SZAC elnevezésű egyesületnél, amelynek alvállalkozója, úgynevezett teljesítési segédje a Bodnársport Kft.

Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy sem a Mester László kerületi polgármester által indított belső vizsgálat, sem a rendőrségi eljárás eredményei nem árnyalják majd ezt a döntést, de ha igen, akkor "vissza fogunk térni az ügyre".

Megemlítette ugyanakkor, hogy mostani információi szerint ilyen bűncselekmény már évekkel ezelőtt is előfordult ezen a diákszállón, a Bodnársport Kft. viszont csak három hónapja üzemeltette ezt az intézményt. Ennek ellenére "soha egyetlen egy levelet, telefonhívást, személyes megkeresést nem kaptunk", hogy a diákszállón ilyen típusú tevékenység történt volna, mert "akkor az első dolog lett volna, hogy utánajárunk" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását