2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Mi áll a Gera-ügy hátterében?

Gera lelépett, Koeman bizakodik, Kisteleki maszatol, a szurkolók döbbent csendben szemlélik az eseményeket. Valami nagyon nincs rendben a magyar válogatott háza táján. Vagy valaki.
2009. október 15. csütörtök 17:49 - Gedei Szilárd
Itt, kérem szépen, indulatok vannak.

Ahol pedig indulatok vannak, ott baj van. A magyar labdarúgó válogatott háza táján pedig akad mindkettőből bőven.

Gera Zoli indulatból hagyta ott szerda délután a Dánia ellen készülő magyar válogatottat, nem is vitás. Felgyülemlett benne a feszültség, összegyűltek a sérelmek és a kétségek. Sajnos el kell ismerni, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya olyan rég játszott igazán jól utoljára címeres mezben, hogy a legelvetemültebb szurkolók közül sem emlékszik már rá mindenki.

Tény, Gera Zolinak nem ment igazán a játék az utóbbi időben, huzamosabb ideig klubjaiban, előbb a West Bromwich Albionban, majd a Fulhamben sem kapott kulcsszerepet, sokszor csak csereként számítottak, számítanak rá.

Az ő szempontjából is meg lehet közelíteni a kérdést. Lehet beszélni arról, hogy gyermekkorában kicsin múlt, hogy sportoló legyen belőle, s nem bűnöző, mint ahogy vitatkozhatnánk a Hit Gyülekezetében vállalt szerepéről is. El lehet ítélni szerdai tettéért, sőt valamilyen szinten el is kell.

A baj azonban nem feltétlenül Gera hozzáállásával van, hanem a ténnyel, hogy erre a botrányra valamiért sor került.

A feszültséget ugyanis nem Gera szította a magyar válogatott berkein belül. A tapasztalt játékos kiborulása „mindössze” a csapat háza táján uralkodó elképesztő mennyiségű frusztrációról árulkodik. A harminc éves középpályás döntése nem más, mint a régóta húzódó belső ellentétek egyfajta kicsúcsosodása.

Hogy ebben ki a hunyó?

Sajnos az igazság az, hogy mivel Koeman szakmailag hozza azt a minimumot, amire Kistelekiék számítottak kinevezésekor, látszólag teljesen alkalmas a magyar válogatott irányítására.

Csakhogy Erwin Koeman sajnos azt hiszi magáról, hogy egy kész szakember, aki erős kézzel, ellentmondást nem tűrően irányítja embereit.

A legnagyobb baj nem az, hogy sokkal többet kell még tanulnia, mint gondolná, hanem hogy az emberei nem is az emberei igazán.

Innentől kezdve pedig csak megköszönheti Gerának, hogy az nyílt lapokkal játszott, s nem kezdett el belső forradalmat szítani a csapaton belül.

Gyanús ugyanis, hogy könnyedén sikerrel járhatott volna…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Morrick
2009. október 16. 04:48
Hát ez a cikk is csak azért született, hogy meg legyen a napi penzum...
Elkezdődik Gera megkérdőjelezésével, aztán jön a Hitgyüli, aztán pedig Koeman nem hozzáértése. De ez nem tudósítás. ez egy vélemény, amiben még csak indokok sincsenek. Ilyesmit csak nonprofit módon ír az ember, ugye? :)
1. Gera tényleg nincs formában
2. Ha nem jön ki a kapitánnyal, ne játsszon, ez más országokban is így van.
3. Koeman hozzáértését is meg lehet kérdőjelezni, csak akkor hozzanak fel indokokat, mert magyar labdarúgókkal - vérbeli csatár híján - ebben a csoportban nem volt több keresnivalónk. Nincs is nemzetközi szinten. És ezen Gera se tudott volna segíteni.
4. Nem akar játszani? hát akkor ne játsszon. Nem kötelező.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását