2024. május 19. - Ivó, Milán

A fasiszta, a horthista és Orbán Viktor

George Orwell a múlt század közepén megírta a tutit, ami mind a mai napig megállja a helyét. Az Állatfarm egy részét parafrazáltuk. Jönnek a fasiszták, a horthisták és Orbán!
2009. június 1. hétfő 17:29 - Kőrösi Viktor Dávid
Előzetes: a Majorból elüldözik Jones gazdát, az állatok pedig elfogadják a disznók vezetését. Meghozzák az Állatfarmmá átnevezett Major tízparancsolatát, amelynek egyik törvénye: „állat nem alszik ágyban”. Amikor pedig kiderül, hogy mégis ágyban alszanak a disznók, akkor hirtelen kiderül még az is, hogy a törvény valójában így szól: „állat nem alszik ágyban, lepedőn”.

Eredeti verzió

Törvény: Állat nem alszik ágyban(, lepedőn)

Tehát már hallottátok, elvtársak - szólt, hogy mi, disznók most már ágyban alszunk a tanyaházban? És miért ne? Csak nem képzelitek azt, hogy valaha is törvényt hoztunk az ágyak ellen? Az ágy egyszerűen azt a helyet jelenti, ahol aludni lehet. Ha jól megnézzük, egy halom szalma az istállóban szintén ágy. A törvényt a lepedő ellen hoztuk, ami emberi találmány. Le is vettük a lepedőket a tanyán az ágyakról, és pokrócok közt alszunk. És milyen kényelmesek azok az ágyak! De szükségünk is van a kényelemre, azt mondhatom nektek, elvtársak, hiszen mostanában annyi agymunkát kell végeznünk. Ugye nem akartok megfosztani bennünket, elvtársak, a pihenésünktől? Ugye nem akarjátok, hogy fáradtság miatt ne tudjuk ellátni kötelességünket? Ugye nem akarjátok, hogy Jones visszajöjjön?

20 évvel ezelőtti verzió

Törvény: A kommunistából nem lesz kapitalista(, ha az egyenlőtlenséget eredményez)

Tehát már hallottátok, elvtársak - szólt, hogy mi, kommunisták most már kapitalisták vagyunk? És miért ne? Csak nem képzelitek azt, hogy valaha is azt mondtuk, hogy a kommunista nem lehet kapitalista? A kommunizmus egyszerűen azt a rendszert jelenti, amit meg kell reformálni. Ha jól megnézzük, mi mindannyian reformálni szerettük volna, kapitalizmussá. A törvényt az egyenlőtlenség ellen hoztuk, ami fasiszta találmány. Nem is lettünk az egyenlőtlenség pártján, egyenlőségpártiak vagyunk. És milyen hasznos egyenlőségpártinak lenni! De szükségünk is van a haszonra, azt mondhatom nektek, elvtársak, hiszen mostanában dealek százait kell megkötnünk. Ugye nem akartok megfosztani bennünket, elvtársak, a haszontól? Ugye nem akarjátok, hogy nyomor miatt ne tudjuk ellátni feladatunkat? Ugye nem akarjátok, hogy Horthy visszajöjjön?

Aktuális verzió


Törvény: Szocialista nem csökkent nyugdíjat(, ha nem felesleges kiadás)

Tehát már hallottátok, "elvtársak" - szólt, hogy mi, szocialisták most már támogatjuk a nyugdíjcsökkentést a parlamentben? És miért ne? Csak nem képzelitek azt, hogy valaha is törvényt hoztunk a nyugdíjcsökkentés ellen? A nyugdíj egyszerűen azt jelenti, hogy jövedelem. Ha jól megnézzük, egy havi kereset is nyugdíj. A törvényt a felesleges kiadások ellen hoztuk, ami orbáni találmány. Le is csökkentettük a kiadásokat a költségvetésben, és takarékosak vagyunk. És milyen pihentető dolog a takarékosság! De szükségünk is van a pihenésre, azt mondhatom nektek, "elvtársak", hiszen mostanában annyi reformot kell véghez vinnünk. Ugye nem akartok megfosztani bennünket, "elvtársak", a pihenésünktől? Ugye nem akarjátok, hogy fáradtság miatt ne tudjuk ellátni kötelességünket? Ugye nem akarjátok, hogy Orbán visszajöjjön?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

SünPiroska
2009. június 3. 01:51
Baradlay... olvasd már el figyelmesen a cikket mielőtt illen tsúnyásat szólsz (hozzá). Adjon Isten! :-D

ki kicsoda... az orwelli hasonlat, sőt parafrázis tökéletes, mégpedig ijesztően az!

Állatfarmizmus :-)
Baradlay
2009. június 1. 23:24
Orvell az szopja meg a MAGYAR faszomat,azt a piros-feher-zoldet!Itt mindenki "fasiszta,naci,Horthysta"
aki MAGYAR!!! Akinek ez nem tetszik irany izrael!
Adna isten!!!!A nemzet szamara a 64 ev voros
hazaarulas az ijeszto!Kotelet nekik!!!!Mar azik!!!!
ki kicsoda
2009. június 1. 18:54
Rettenetes élet tapasztalattal rendelkező, fidelitaszos gyerekem, Kőrösi Viktor Dávid. Az orwelli hasonlat mindaddig tökéletes, hogy olyan gazda visszatérésével, mint az az elmeroggyant, (alkoholista)akire még állatok ellátását sem lehet bízni, valóban ijesztő lehet egy nemzet számára.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását