2024. június 1. - Tünde

Több ezer menekültet toloncolnak ki

Több ezer koszovói menekültet toloncolnak haza Németországból egy aláírás előtt álló koszovói-német megállapodás szerint - írta a Süddeutsche Zeitung című napilap.
2009. október 14. szerda 09:17 - HírExtra
Az egyezményt várhatóan még az ősszel aláírják - derült ki abból az írásbeli válaszból, amelyet a berlini belügyminisztérium adott a Baloldal frakciójának kérdésére. A hivatalos adatok szerint bő 14 ezer koszovói él Németországban, zömük - csaknem tízezer menekült - roma. A megállapodás szerint Koszovó befogad mindenkit, akiről akár az iratai alapján, akár más módon kimutatható, hogy a volt dél-szerbiai tartományban élt.

A német kormány a lapjelentés szerint vállalta, hogy évente legföljebb 2500 koszovóit toloncol haza, ügyelve arra, hogy ezek ne kizárólag romák legyenek.

Ulla Jelpke, a Baloldal politikusa bírálta a tervezett koszovói-német megállapodást. Mint rámutatott, Koszovóban a romákat különösen sújtja a nyomor, és mindennapos a velük szembeni kirekesztés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását