2024. május 2. - Zsigmond

Új színházigazgatók kinevezése

Meczner Jánost bízta meg a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén a Budapest Bábszínház igazgatójának, Novák Jánost pedig a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház igazgatójának; mindkét megbízás 2010. február 1-jétől 2015. január 31-ig tartó időtartamra szól.
2009. október 12. hétfő 11:46 - HírExtra
A közgyűlés egyhangúlag arról is döntött, hogy önálló színházként megalapítja az Örkény István Színházat, a korábbi Madách Kamarát.

A közgyűlés a szocialista és szabad demokrata képviselők szavazataival döntött a Mikroszkóp Színpad ügyvezetői pályázatának kiírásáról is. A kiírást az indokolta, hogy Sas József ügyvezetői megbízása megszűnt, azt ideiglenesen Selmeczi Tibor látja el. A Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft.-nek két tulajdonosa van: a Fővárosi Önkormányzatnak 51 százaléknyi, Sas Józsefnek 49 százaléknyi tulajdona van.

A vitában Csomós Miklós (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi tulajdonosi szerkezet miatt nem tudják támogatni a pályázat kiírását.

Gy. Németh Erzsébet (MSZP) azonban közölte: a kft.-nek ilyen a tulajdonosi szerkezete, most megbízott vezető irányítja a munkát, és a fővárosi önkormányzat többségi tulajdonosként akkor viselkedik felelősen, ha minél hamarabb pályázatot ír ki a posztra. Utána kell arról beszélni, a tulajdonviszonyokkal mi legyen - jelentette ki.

A Mikroszkóp Színpad ügyvezetői igazgatói munkakör betöltésének feltétele a szakirányú felsőfokú végzettség és legalább ötéves szakmai gyakorlat. A pályázatnak tartalmaznia kell a társaság 2015. január 31-ig szóló részletes üzleti tervét, a megvalósítani kíván művészeti koncepciót, az "alkotótársak" felsorolását, a gazdasági stratégiát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását