2024. április 27. - Zita

Kiszabadították a túszokat

Megostromolta a pakisztáni hadsereg vasárnap hajnalban Ravalpindiben lévő főhadiszállása egyik épületét, és kiszabadított 30 túszt, akiket tálib fegyveresek több mint tizennyolc órán át tartottak fogva.
2009. október 11. vasárnap 10:31 - HírExtra
Athar Abbasz elmondta, hogy három fogoly és négy tálib a túszmentő akció során életét vesztette, egy ötödik támadót pedig még keresnek. Az ostromban két kormánykatona is meghalt. A szóvivő szerint 30 embert sikerült kiszabadítani a túszejtők fogságából. Hírügynökségek Abbaszra hivatkozva korábban 22, majd 25 túsz kiszabadításáról számoltak be. A kimentett foglyok között vannak polgári alkalmazottak is, de többségük katona.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a túszokat egy szobában őrizték, egy robbanószerrel megrakott mellényt viselő fegyveres ügyelt rájuk. A hadsereg kommandósai azonban gyorsan cselekedtek, még az előtt lelőtték a férfit, hogy működésbe hozhatta volna a pokolgépet. Abbasz szerint három túsz életét az ostrom megindítását követően ellenállást tanúsító tálibok lövései oltották ki.

Tálib fegyveresek szombaton egy vakmerő akcióban hatoltak be a főhadiszállásra, az atomhatalom Pakisztán igen befolyásos hadseregének legszigorúbban védett - a vezérkarnak is otthont adó - épületegyüttesébe. A behatoláskor vívott heves tűzharcban tíz ember - hat katona és négy támadó - halt meg. Az elesett katonák között volt egy dandártábornok és egy alezredes is. A hadsereg egyenruháját viselő, automata fegyverekkel és kézigránátokkal felfegyverzett támadók közül néhánynak sikerült bejutnia az erődítményszerű épületegyüttesbe, ahol túszokat ejtettek.

A ravalpindi támadás és túszmentés mérlege ily módon rendkívül súlyos: összesen 19 emberéletet követelt, nyolc katonáét, három túszét és nyolc támadóét.

Ez a harmadik jelentős pakisztáni terrorcselekmény a héten, miközben a kormány a napokban jelentette be, hogy hamarosan offenzívát indít az iszlamista szélsőségesek ellen az Afganisztánnal határos, hegyektől szabdalt Dél-Vazirisztánban, amelyet támaszpontként használnak támadásaikhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását