2024. május 19. - Ivó, Milán

Legyen "Pécs csomag" a költségvetésben?

Pécs kiemelten fontos, de pénz hiányában halasztott, vagy akadozó fejlesztési munkálataihoz szeretne többletforrást szerezni a jövő évi büdzsé terhére Hoppál Péter baranyai fideszes országgyűlési képviselő, aki "Pécs-csomagnak" nevezett elképzeléseiről csütörtökön beszélt a Dunántúl legnagyobb városában.
2009. október 8. csütörtök 17:11 - HírExtra
"A Páva Zsolttal, Pécs polgármesterévével és Nagy Csaba alpolgármesterrel egyeztetett csomagot módosító indítványok formájában pénteken terjesztem a parlament elé" - mondta Hoppál Péter sajtótájékoztatón. Hozzátette: ezen javaslatok elfogadása olyan beruházásokat tenne lehetővé, mint a baranyai megyeszékhely úthálózatának rekonstrukcióját célzó Sopianae-terv folytatása, az IMS-szerkezetű iskolák és a Pécsi Nemzeti Színház felújítása, az állatkert új helyre költöztetése, s egyebek mellett az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik nagyberuházása, a konferencia- és koncertközpont nemzeti intézménnyé nyilvánítása.

Hoppál Péter úgy vélte, minderre a költségvetés 325 milliárd forintos tartalékkeretéből, az informatikai eszközbeszerzésekre elkülönített 40 milliárd forintból és az irodabútor-beszerzésekre szánt 12 milliárd forintból jutna forrás.

A fideszes politikus magyarázata szerint bár Pécs bizonyos szempontból irigylésre méltó helyzetben van az EKF-programmal összefüggő építkezések és azok fedezetéül szolgáló források elnyerése okán, a város olyan fontos beruházásokkal adós az amúgy is egyre nagyobb terheket viselő lakosság felé, melyhez hasonlók más nagyvárosokban megvalósulhattak, vagy folyamatban vannak. Hoppál Péter példaként Miskolc közlekedési infrastruktúrájának 40 milliárd forintos modernizációját említette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását