2024. május 19. - Ivó, Milán

Fesztivál a tojásnak

Három napig minden a tojás körül forog Siófokon péntektől - ígérik az utóbbi években ezreket vonzó, hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi tojásfesztivál szervezői.
2009. október 7. szerda 14:11 - HírExtra
Az október második péntekére eső Tojás Világnapjához kapcsolódó rendezvénysorozat célja a tojás népszerűsítése, és az, hogy a tévhiteket eloszlatva a tojás újra visszakaphassa az egészséges táplálkozásban elfoglalt rangját.

Az ötletgazda és a fesztivál fő szervezője a tojástermeléssel és a tojástermékek forgalmazásával foglalkozó ádándi székhelyű Pasteur Tojásfeldolgozó Kft. tulajdonosai, Kovács Antal és családja, akiknek - valamint a Balaton Rendezvényszervező Iroda és a Tojás Kézműves Egyesület közös munkájának - köszönhetően a balatoni utószezon egyik legnagyobb turisztikai attrakciójának ígérkezik a tojást népszerűsítő siófoki program.

Az előadások, kiállítások, hasznos gasztronómiai tanácsok és bemutatók mellett lesz népművészeti és kézműves vásár, valamint számos családi program koncertekkel fűszerezve.

Benke László mesterszakács vezényletével az idén is lesz Guinness-rekordkísérlet: a különböző nemzetiségű séfekből verbuválódott csapat vasárnap délelőtt Siófok főterén Krúdy Gyula kedvenc ételét készíti el. A lecsós alapú fogáshoz 6000 főtt tyúktojást, 2000 főtt fürjtojást, 80 kiló vöröshagymát, 40 kiló étkezési paprikát, 20 kiló paradicsomot, különböző fűszereket és 120 kiló tarhonyát használnak majd fel.

Az előző évekhez hasonlóan a déli harangszót követően a közönség most is megkóstolhatja az ételt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását