2024. április 29. - Péter

Nyakó szerint politikai leszámolásra készül a Fidesz

Az MSZP szerint a Fidesz politikai leszámolásra készül, a párt "McCarthy-bizottságát" Balsai István fogja vezetni. Nyakó István, az MSZP szóvivője kedden az MTI-nek elmondta: a Fidesz politikai bosszúhadjáratát a büntetőjog eszközeivel akarja végrehajtani.
2009. október 6. kedd 18:56 - HírExtra
Hozzátette: a Fidesz nem csinál titkot abból, hogy egy egész apparátust hoz létre leszámolásra, és annak "generálisa" Balsai István lesz, ő fogja vezetni a Fidesz "McCarthy-bizottságát".

A szóvivő szerint a célpontokat is megnevezték: egykori közjogi méltóságok, vezető baloldali politikusok lesznek az elsőrendű politikai vádlottak, de valószínűleg "a terror megyei és települési szinten is folytatódni fog".

Elmondta, az a Fidesz bízta meg most Balsai Istvánt ezzel a feladattal, amely párt a leghevesebben támadta Balsai tevékenységét, amikor ő még az Antall-kormány igazságügyi minisztere volt.

Nyakó István azt mondta: a Fidesz politikai leszámolásra vonatkozó szándéka mögött az a tény is húzódik, hogy a jobboldali pártnak nincsen programja, fogalma sincs arról, hogy mit kellene csinálnia az országban.

Az MSZP szóvivője közölte: egyetértenek azzal, ha valamilyen közszereplő, politikus esetében felmerül valamilyen bűncselekmény gyanúja, akkor nem kerülheti el a vizsgálatot, bűnössége esetén pedig a következményeket sem. Ezt így gondolják a szocialista politikusok esetében is - fűzte hozzá.

Nyakó István közölte: napról napra kerülnek elő a Fidesz ügyei, mindenki látja, hogy mi történik Fóton, Nagykanizsán, Debrecenben, Győrben, a XVI. kerületben, Fejér megyében vagy Esztergomban.

Hangsúlyozta: az MSZP "nem fogja némán tűrni a választók megfélemlítését, a politikai megtorlást és megbélyegzést, a másként gondolkodók kiközösítését".

A Fidesz pénteken közölte, hogy Orbán Viktor pártelnök Balsai István volt igazságügyi minisztert, a Fidesz országgyűlési képviselőjét nevezte ki az elnöki stáb jogi igazgatóságának vezetőjévé.

Balsai István feladata az elnöki stáb, illetve a pártelnök munkájának segítése jogi szakvéleményekkel, a stratégiai tervezésben való részvétel és a kormányváltás után szükségessé váló törvényes elszámoltatás jogi előkészítése - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Népszabadság keddi számában megjelent interjúban Balsai István azt mondta: már rögzítették azokat az ügyeket, amelyek a Fidesz szerint alapját képezhetik az elszámoltatásnak, és nem zárta ki annak lehetőségét, hogy "volt miniszterelnökök" álljanak bíróság előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. október 6. 21:04
És ha igen, MI EBBEN A MEGLEPŐ?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását