2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tart az "elszámoltatás" előkészítése

Már tart az "elszámoltatás" jogszabályi előkészítése; vizsgálni kell a közbeszerzéseket, a végkielégítéseket és az értékvesztéssel járó döntéseket - jelentette ki Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója hétfőn reggel az ATV Jam című műsorában.
2009. október 5. hétfő 10:33 - HírExtra
Balsai elmondása szerint a Fidesz kormányzati szerepvállalása esetén szükséges jogszabályok előkészítése már folyamatban van. Példaként említette, hogy a kormány nem kérte a parlament hozzájárulását az IMF-hitel felvételéhez, amit pedig - hangsúlyozta Balsai - törvény rögzít, de büntetőjogi felelősség merül fel a 2006-os események kapcsán is, amikor "súlyos, brutális cselekmények történtek kormányzati megrendelésre vagy segédlettel vagy irányításával (...), ezek nem évülnek el, ezek súlyos bűncselekmények" - tette hozzá.

A jogi igazgató elmondta: ezzel együtt vizsgálni kell a közbeszerzéseket, a végkielégítéseket és az értékvesztéssel járó döntéseket.

Balsai István szólt arról is, hogy a jogi szakvélemények előkészítésén túl a párt elnökét, Orbán Viktort ért támadásokkal is foglalkoznak. Mint fogalmazott: "Úgy érezzük, hogy olyan kampány készül, ami nagyon sok ilyen teendőt fog magával hozni; elhárítás is lesz ebben".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását