2024. április 26. - Ervin

Később döntenek az egészségközpontról

Az MSZP- és az SZDSZ-szavazatokkal támogatta a Fővárosi Közgyűlés többsége csütörtökön Horváth Csaba (MSZP) azon kezdeményezését, amely szerint a főpolgármeser-helyettes visszavonja a Fővárosi Egészségközpont Zrt. létrehozására benyújtott javaslatát.
2008. november 27. csütörtök 21:38 - Hírextra
A pótlólag benyújtott előterjesztés kapcsán napközben is háttéregyeztetések zajlottak a koalíciós frakciók között. Az SZDSZ szerint a zrt. létrehozásáról akkor kellene dönteni, ha már elkészült a főváros új egészségügyi cselekvési programja. A területért felelős főpolgármester-helyettes a zrt. mielőbbi létrehozását szorgalmazza, hogy a társaság már részt vállalhasson a kormány által a héten elfogadott e-taj-kártya bevezetésének jövő évi feladataiból. Horváth Csaba jelezte, hogy decemberben ismét benyújtja javaslatát.

Az MSZP, az SZDSZ és az MDF szavazataival elfogadta a közgyűlés az önkormányzat 2010-ig szóló útfelújítási programjának engedélyokirat-módosítását.

Lakos Imre javaslatára módosították Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes előterjesztésének azon részét, hogy a XVI. kerületi Mátyás király út ismételt felújításáról jövő áprilisban döntsenek. A szabad demokrata politikus javaslatára a közgyűlés kötelezettséget vállalt arra, hogy 50 millió forintot biztosít a 2005-ben már felújított út újabb felújítására. A számos hibával megvalósult útfelújítás kapcsán már korábban megfogalmazódott, hogy az önkormányzat az újbóli felújítás költségét terhelje rá a rossz munkát végző Strabag Zrt.-re.

A legutóbbi két közgyűlésen elutasított javaslat kiegészítése után a testület ezúttal hozzájárult ahhoz, hogy több mint 4 milliárd forintos induló áron, nyílt közbeszerzéssel eladásra meghirdessék az önkormányzat Bécsi út 343. szám alatti ingatlanát. Hagyó Miklós - utalva arra, hogy az önkormányzat az idén 18 milliárd forintos ingatlaneladást tervezett - jelezte: sikerrel egyeztettek a telekalakításról a III. kerülettel, így már egy teljesen fővárosi önkormányzati tulajdonú ingatlant tudnak meghirdetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását