2024. május 18. - Erik, Alexandra

Rengetegen látták a magyar kiállítást a Nemzetközi Műszaki Vásáron

Nézőcsúcsot, csaknem 150 ezer látogatót regisztráltak a szombaton zárult Plovdivi Nemzetközi Műszaki Vásáron, és így a magyar kiállítást is olyan sokan látták, mint még soha.
2009. október 3. szombat 19:07 - HírExtra
A legnagyobb délkelet-európai műszaki vásárra kilátogatók legalább fele bizonyosan megfordult a magyar kiállításon, amely az idén központi helyen volt, hiszen Magyarország volt a kiállítás partnerországa - mondta az ügyvezető a helyszínről telefonon.

A magyar kiállítás iránti érdeklődést jól illusztrálja szerinte, hogy több mint tízezer Magyarország- és Balaton-térképet osztottak szét az érdeklődőknek. Jó választás volt, hogy a Rubik-kocka lett az innovációt középpontba helyező magyar bemutatkozás egyik védjegye, a Rubik-játékokból csaknem hatszáz fogyott el a vásár hat napja alatt.

A 65. plovdivi vásáron 786 bolgár és 44 országból 1198 külföldi cég szerepelt. Az idén a gazdasági válság ellenére a tavalyinál csaknem kétszer több magyar kiállító volt. A fokozott magyar érdeklődés a vásár iránt is mutatja Bulgária és Magyarország gazdasági kapcsolatainak ugrásszerű fejlődését az elmúlt években.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását