2024. május 3. - Tímea, Irma

Csalóknak kedvez az új csődtörvény?

A magyar vállalatvezetők kétharmada nem elégedett a hatályos magyar csődtörvénnyel: ez derül ki egy hitelbiztosító cég által készített tanulmányból - értesült a HavariaPress. A tanulmány szerint a törvény nem tud megfelelően fellépni a csaló szándékkal al
2008. február 27. szerda 07:20 - Hírextra

A megkérdezett vállalatvezetők többsége úgy véli, hogy a magyar csődtörvény eljárási szabályai nem védik kellőképpen a hitelezőket. Átlagosan háromból két vállalat vezetője elégedetlen a törvényi védelemmel, mert a magyar csődeljárások szinte kivétel nélkül felszámolási eljárásban, vagyis sikertelenül végződnek.

A 200 hazai vállalat körében készített felmérés szerint a cégvezetők nagyobb hatékonyságot és szigorúságot, illetve az adósokkal szembeni megfelelő fellépést várnának a csődtörvénytől. Az Atradius Hitelbiztosító által összegyűjtött adatok szerint ugyanakkor egyre nő a csaló cégek száma; évente többtucat vállalatról derül ki, hogy csaló szándékkal alapították meg őket, és ez a tendencia évről évre romlik.

A szervezet szerint az élelmiszeripar mellett egyre inkább érintett a számítástechnikai szektor is, ahol leginkább a fiktív számlákkal való csalás a jellemző. Az Atradius szerint a csődtörvény nem tud megfelelően fellépni a csalókkal szemben, mert a tulajdonos megteheti, hogy "bedönti" a cégét, és minden negatív következmény nélkül alapíthat egy újat; így a személyes felelősség nem érvényesül a gyakorlatban.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását