2024. május 20. - Bernát, Felícia

H1N1: eddig 4100 életet követelt a járvány

Több mint 4100 halálos áldozata van az új influenzának 191 országban a H1N1 vírus márciusi megjelenése óta - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
2009. október 3. szombat 06:58 - HírExtra
A WHO szerint a járvány az elmúlt hetekben különösen az Egyesült Államokat sújtotta. A betegségben legkevesebb 4108-an haltak meg, azaz a WHO által múlt héten közzétett adatoknál 191-gyel többen. Az új vírus világszerte több mint 340 ezer embert fertőzött meg, ez az adat azonban alatta marad a ténylegesnek - közölte a WHO jegyzékében, amelyben rámutat, hogy minden ország nem vezet pontos statisztikát.

Az északi félteke mérsékelt égövi országaiban, ahol a betegség jelenleg terjed, a legsúlyosabb a helyzet az Egyesült Államokban. "A vírus terjedése földrajzilag igen kiterjedt és egyre intenzívebb" - mutat rá a WHO.

Mexikóban, ahonnan a pandémia kiindult, második járványhullám van kialakulóban. "Az elmúlt hetekben nagyszámú légzőszervi megbetegedést jelentettek" - írja a WHO. "Amerika" térségében halt meg a betegek háromnegyede - 3020 ember - mutat rá az ENSZ szakosított szervezete.

Európában, ahol az új influenza legalább 176 emberéletet követelt és több mint 56 ezren betegedtek meg, a leginkább sújtott országok továbbra is Franciaország, Írország, valamint Nagy-Britannia északi része.

A WHO adatai szerint világszerte 28 olyan esetet jegyeztek fel, amikor a vírus ellenálló volt a svájci Roche gyógyszergyár által gyártott Tamiflu antivirális szerre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását