2024. április 26. - Ervin

A Máv vezére nem mond le

Nem tudok róla, hogy le akarnék mondani - mondta Heinczinger István, a MÁV vezérigazgatója a ATV Egyenes Beszéd című műsorában pénteken arra a kérdésre, hogy távozik-e a cégtől.
2009. október 2. péntek 23:43 - HírExtra
Mint mondta, alkalmazását illetően a miniszter az illetékes, ha ő nem elégedett a munkájával, természetesen lemond. Ha a jelenlegi viszonyok úgy alakulnak, és ha a MÁV működése szempontjából az ő szakmai elveivel nem összeegyeztethető lépések történnek, fontolóra veszi a döntést - tette hozzá. Heinczinger István hangsúlyozta: nem megy csődbe a MÁV, ha az állam még idén megrendeli a szolgáltatást és annak valós értékét kifizeti.

A MÁV nem veszteséges, hanem egy szolgáltató cég, ami alulfinanszírozott, ez azt jelenti, hogy a megrendelései után kapja pénzt, de eddig mindig kevesebbet, mint amennyi a szolgáltatás valós értéke - mutatott rá. A vezérigazgató szerint a csődközeli helyzetről beszámoló sajtóhír forrása az igazgatóság levele a tulajdonosnak, melyben a szolgáltatás megrendelésének elmaradása esetén várható likviditási problémákról számol be.

Véleménye szerint a jövő évi költségvetési juttatás 40 milliárdos csökkentését bevételnöveléssel pótolni lehet. A bliccelők kiszűrésével 9-10, az ingatlanok hasznosításával és fejlesztésével 6, a költségstruktúrában pedig 8 milliárd forintot lehet megspórolni - mondta.

Heinczinger István a napokban nyilvánosságra került végkielégítésekről azt mondta, azokat nem a menedzsment, hanem az igazgatóság által kialakított belső szabályozási rendelet alapján határozzák meg, melyet egy 2003-as kormányrendeletre alapoznak. Minden munkaszerződés törvényes keretek közt jött létre, a benne foglaltak felmondása esetén a MÁV megsértené a Munka Törvénykönyvét a munkavállaló pedig bíróságra mehetne - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását