2024. május 18. - Erik, Alexandra

MTV-ostrom: két letöltendő, négy felfüggesztett börtön

Két vádlottat 2, illetve 3 éves letöltendő, négyet felfüggesztett börtönre ítélt az MTV-székház 2006. őszi ostroma kapcsán közérdekű üzem működésének megzavarása és más bűncselekmények miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) első fokon nem jogerősen pénteken.
2009. október 2. péntek 15:52 - HírExtra
A vádlottak többsége fellebbezett az ítélet ellen, így a Fővárosi Bíróságon folytatódik az ügyük. Korábban már tucatnyi vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az elsőfokú bíróság, de ott jobbára nem voltak fellebbezések, így azok a döntések többnyire jogerőre emelkedhettek. Ezenkívül mintegy 20 vádlott ügye még mindig folyamatban van első fokon a PKKB-n, az MTV-székház ostroma kapcsán.

2006. szeptember 18-án este a Szabadság téren azt követően szabadultak el az indulatok, hogy tüntetők egy csoportja a köztelevízióban be akarta olvastatni azt a petíciót, amelyben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök akkoriban nyilvánosságra került balatonőszödi beszéde miatt tiltakozók állásfoglalását tartalmazta.

A felbőszült tömeg 29 millió forintos kárt okozott az MTV-nek, betörtek az épületbe, dúltak, fosztogattak. Az épület előtt autókat borogattak és gyújtottak fel. Az ostromban megsérült 191 rendőr, közülük 21 súlyosan. A rendőrégi eszközökben több mint 70 millió forintos kár keletkezett. Számos elkövető ismeretlen maradt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását