2024. április 19. - Emma

Kedvezményes méhnyakrák oltás

A méhnyakrák megelőzésére indít programot Vácott az Egészséges Ifjúságért Alapítvány és a város vezetése, e célra az önkormányzat 6 millió forintot különített el - közölte az akció szervezője kedden az MTI-vel.
2008. szeptember 16. kedd 10:18 - Hírextra
Jakab Zoltán önkormányzati képviselő elmondta, hogy a társadalombiztosítás nem fizeti a meglehetősen költséges, 3 injekcióból álló, 100 ezer forintba kerülő védőoltást.

Emiatt sokan nem is veszik igénybe a csupán néhány éve forgalomban lévő gyógykészítményt. Ezért hirdették meg a programot, amelybe 12-13 éves gyerekek vehetnek részt. Az előzetes felmérés szerint, a szülők regisztrációja alapján 105 kislány vesz részt az akcióban. E korosztály esetében ugyanis különösen jó az immunfogékonyság és akár egy életre védelmet nyújthat a készítmény a főként nemi úton terjedő vírus ellen - tette hozzá.

A programban résztvevő fiatalok szüleinek csupán az első oltás 28 ezer forintos költségét kell kifizetniük, a másik két injekció árát az önkormányzat fedezi. Egy, a városban praktizáló gyerekorvos vállalkozott az injekció beadására. Az akció e hónapban indul - hívta fel rá a figyelmet a szervező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását