2024. június 16. - Jusztin

Rendkívüli biztonsági intézkedések az Újpest-Fradi előtt

Minden eddiginél komolyabb biztonsági intézkedésekkel készül az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetősége, illetve a rendőrség a Ferencváros ellen szombaton sorra kerülő bajnoki mérkőzésre.
2009. október 1. csütörtök 15:38 - Forró János
A klub csütörtöki sajtóbeszélgetésén Csehi István ügyvezető elmondta: a stadionhoz érkezőket több lépcsőben ellenőrzik majd, több millió forintból egy olyan hálót szerelnek fel a vendégszektor köré, amely bármiféle dobálást megakadályoz, a rendet pedig annyi rendőr biztosítja majd, amennyire nem volt még példa a magyar labdarúgás történetében.

"Három éve mindenki erre a mérkőzésre készül, van aki jó és van aki sajnos, rossz értelemben is, így a rendőrséggel már a múlt héten tartottunk egy egyeztetést - mondta Csehi. - A jegyeket már a stadion környékén fogjuk ellenőrizni, hogy a két csapat szurkolói még véletlenül se találkozhassanak egymással. A létesítményhez érve természetesen újabb ellenőrzések következnek, majd még a szektorok előtt is meg fogják motozni a drukkereket."

A "különleges bánásmód" ezúttal az újságírókra és a VIP-vendégekre is érvényes lesz majd, ezzel az újpesti vezetők azt szeretnék elkerülni, ami a Debrecen-Ferencváros mérkőzésen történt, ahol egy fotós "látta el" a zöld-fehér drukkereket pirotechnikai eszközökkel.
Csehi hozzátette: egyelőre az okoz némi problémát, hogy a BKV csak egy külön metrószerelvénnyel járult hozzá a ferencvárosi ultrák utaztatásához, s arra mindössze 1200-an férnek fel, a klub pedig 2000 jegyet kapott a mérkőzésre.

A sajtóbeszélgetésen William McStay, a lila-fehérek skót vezetőedzője elmondta: nagyon várja már a derbit, hiszen Magyarországra érkezése óta mindenki erről beszél neki, így természetesen győzelemre tör az ősi rivális ellen.

"A Celtic miatt a szívem a zöld-fehéreké, de itt Magyarországon csak a lila számít" - nyilatkozta a skót szakember, aki szerint csapatának főként saját magával kell foglalkoznia a rangadón, hiszen egy ilyen találkozón apróságok döntenek.
"Minden ilyen jellegű összecsapás óriási dolog egy csapat életében, főleg ha nyer, hiszen akkor az egy hatalmas lökést adhat az előtte álló időszakra" - tette hozzá a tréner, aki elmondta, első számú feladatának azt tartja egy ilyen összecsapás előtt, hogy az ellenfél gyenge pontjait megtalálja, ugyanakkor ezeket csak hétfőn szeretné a sajtó tudtára adni.

A szigetországi vezetőedző egyik első intézkedése az volt, hogy Kabát Pétert tette meg csapatkapitánynak, a 32. születésnapját nemrégiben ünnepelt támadónak ez lesz az első mérkőzése lila-fehér színekben a Ferencváros ellen:
"Nagyon nehéz összecsapásra számítok, egész Magyarország erre a találkozóra vár. Ugyanakkor úgy érzem, a csapatból mindenki átérzi ennek az egésznek a jelentőséget, szerencsére senkit sem kell külön motiválni."

Kabát hozzátette: barátjával, Ferenczi Istvánnal, a Ferencváros támadójával már beszéltek a szombati derbiről. Kabát "hozzájárult", hogy Ferenczi gólt lőjön a Szusza Ferenc Stadionba, de cserébe újpesti sikert vár, előbbi természetesen nem fogadta el az ajánlatot.

A csütörtöki sajtótájékoztatóra a Ferencváros képviselőit is elvárták, ám a zöld-fehérek elállták a felkéréstől.
A hazaiak sajtófőnöke, Nemes Károly egy érdekes statisztikát is idézett, amelyből kiderült, hogy az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések számát tekintve a Újpest-Ferencváros találkozó - a szombati lesz a 205. - a második helyen áll a futballtörténelemben, egyedül a Rangers-Celtic párharc előzi meg a rangsorban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását