2024. május 4. - Mónika, Flórián

Októberben nagy dolgok történnek

Nagy dolgok történnek október elején a magyar labdarúgás utánpótlásában. Európai premier az eddig is szép sikereket elérő Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség életében!
2009. október 1. csütörtök 14:29 - Gedei Szilárd
A nyár elteltével ismét aktivizálja magát a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség. Október elején ugyanis ezúttal nem csak a szokásos Tanévindító Fesztiválra kerül sor, hanem a FIFA Grassroots Edzőtovábbképzési Programjának európai premierjére is.

Hogy miről is van szó? Két magas rangú FIFA-istruktor, név szerint a svájci Jean-Marie Conz és a francia Yvon Avry azzal a céllal érkezik Magyarországra, hogy megosszon a honi utánpótlásban dolgozókkal, illetve az NB I-es klubok szakmai vezetőivel egy az 5-12 éves labdarúgók képzéséről és versenyeztetéséről szóló elméleti és gyakorlati anyagot.

Még mindig nagyon kevesen ismerik az MGYLSZ-t, s még kevesebben tudják, milyen munka is folyik ebben a szövetségben. Íme, egy rövidfilm, ami talán közelebb visz az MGYLSZ működésének megértéséhez:

A két napos szakmai programot (október 1-2.) ugyancsak a Telki Edzőközpontban követi szombaton és vasárnap (október 3-4 az MGYLSZ második Tanévindító Fesztiválja. Az eseményen négy korcsoportban (5-12 évesek) nyolcvannyolc csapat vesz részt, vagyis nagyjából 1200 gyerek fog ezen a két napon focizni.

A füves pályákon zajló versenyek után a FIFA instruktorok prezentációt is tartanak az érdeklődők részére.

Az esemény komolyságát mi sem jelzi jobban, minthogy számtalan korábbi válogatott labdarúgó jelezte részvételi szándékát. Csongrádi Ferenc, Kereki Zoltán, Kovács Zoltán, Mészöly Géza és Vincze Ottó az MGYLSZ nagyköveteiként látogatnak el a magyar utánpótlás egyik legfontosabb eseményére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását